Frissítve

2022.04.27. 13:43

Sürgősen vérre van szüksége a Szolnokon lezuhant ejtőernyősnek!

A katona-sportember felépüléséért jelenleg is egy egész orvoscsoport küzd.

Munkatársainktól

Fotó: Illusztráció/Kiss János

FRISS – 14:40:

Gál Szabolcs édesapja közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a fia nincs életveszélyben. Az éjszaka során megműtötték a lábát, a későbbiekben pedig még egy gerinc műtét vár majd rá. Az orvosok bíznak a teljes felépülésben. 

Korábban írtuk:

Mint arról beszámoltunk, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis egyes alakulatai számára meghatározott, harci tevékenységet fejlesztő ejtőernyős ugrások következtében, április 25-én súlyos balesetet szenvedett Gál Szabolcs őrmester, katonai ejtőernyős világbajnok. A feladata ellátása közben vélhetően egy technikai malőr miatt, közel száz kilométer per órás sebességgel a felső-szandai sportrepülőtéren földbe csapódó kiképző altisztnek számos, egyenként is életveszélyes sérülése keletkezett.

A katona-sportembert Szolnokról a Honvédkórházba szállították, jelenleg is egy egész orvoscsoport küzd a felépüléséért. A műtétek sokasága, melyek az egyelőre mélyaltatásban fekvő, egy egyéves gyermek apukájára vár, sok adományvért igényel.

Gál Szabolcsnak sürgősen vérre van szüksége. A fiatal őrmester vércsoportja AB-s, amely miatt a felhívás szerint bárki adhat a közeli véradóállomásokon, kifejezetten számára (is) irányítottan vért. Mint azt megtette már szinte elsőként dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, valamint Szabolcs számos rokona, ismerőse, barátja, katona- és sporttársa, illetve „névtelen és ismeretlen” véradók is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában