Választás 2022

2022.04.03. 17:01

Szolnokon adta le első voksát Gál Ada Laura

A fiatal lány bár nem szolnoki, de a megyeszékhelyen szavazott.

Szoljon.hu

Gál Ada Laura leadta szavazatát Fotó: Kiss János

Gál Ada Laura bár nem szolnoki, még időben elintézte, hogy a megyeszékhelyen szavazhasson.
– Nem volt kérdés, hogy leadom a voksomat. Úgy érzem, élnem kell azzal a lehetőségemmel, hogy befolyásoljam a szavazatommal a következő évek alakulását – mondta a végzős lány.
 

A fiatal diáklány igyekezett körültekintően dönteni.
 

– Ahogy egyre idősebb lettem, úgy lett egyre hétköznapibb téma az életemben a politika. Körülbelül az elmúlt három évben kezdtem el jobban érdeklődni. Sokat segített, hogy számtalan különböző véleményt és nézőpontot hallottam felnőttektől és a korombeliektől is, aminek hatására utána is jártam a dolgoknak – magyarázta.
 

Hozzátette: azért tartja fontosnak a részvételt, mert a következő négy év alakulása múlik a döntésén.
–  Pont az az időszak, amikor a kortársaim közül sokan munkába állunk, családot alapítunk. Ezeket pedig befolyásolja, hogy ki, milyen célokkal vezeti az országot – fejtette ki véleményét.

 

Több mint 231 ezer választó élhet első alkalommal a választójogával vasárnap az országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson – írja az MTI. Ők azok, akik a 2019-es önkormányzati választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá. Az első választók nemzeti színű kitűzőt vehetnek át a szavazatszámláló bizottságoktól. A kerek, ezüstös színű szegéllyel ellátott kitűzőn a "Szavaztam!" felirat szerepel. A kitűző valamivel nagyobb, mint egy 50 forintos érme.

 

A választásról szóló élő hírfolyamunkat itt olvashatja:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában