Segítség

2022.05.23. 08:25

Új terepjárót kaptak a jászkunsági halőrök

Bővült a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének járműállománya.

Kovács Berta

Planicska Ferenc halőrzési vezető az új autóval Fotó: Kovács Berta

Új halőri gépjárművel gazdagodott nemrég a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének járműállománya. A Suzuki Jimmy típusú terepjárót a szervezet a MOHOSZ márciusi, Budapesten megtartott rendezvényén vehette át.

Donkó Péter szövetségi titkár elmondta, a MOHOSZ közfeladatot ellátó szervezet, és egyik célkitűzése, hogy egységes horgászszervezeti gép- és eszközflottát alakítson ki, ilyen például a halőrzést támogató eszközök is.

A járműhöz a szövetség ötvenszázalékos támogatással jutott hozzá, a másik ötven százalékot önerőből kellett biztosítania.

A szervezet rendelkezik három Toyota és egy Suzuki Vitara gépkocsival is. Az új autóval most bővült a gépjárműpark, és azért is nagy hasznát veszik, mert megkönnyíti a közlekedést ott, ahol nincsenek hagyományos utak.

A halőrzési feladatok során pedig munkatársaiknak a legkülönfélébb terepviszonyokon kell átküzdeniük magukat, és nagy területet járnak be a Tisza-tótól kezdve a folyó mentén, a szövetség által hasznosított csatornákig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában