Program

2022.06.07. 17:55

A bodzáé volt a főszerep Besenyszögön

A Szolnok környéki kistelepülés térségében több olyan vadon termő növény is van, ami otthon hasznosítható.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/ Shutterstock.com

Az egyik ilyen a bodza, amelynek virágzása idén éppen egybeesett a hatodik éve megrendezett Közösségek Hete programsorozattal. Alapvető célként a fiatalokat szólították meg, de felhívták a figyelmet a környezeti és társadalmi fenntarthatóságra is. 

Szerettünk volna hatni a környezettudatos magatartásra, így megszólítottuk közösségeinket. Példát mutattunk, hogy ilyentájt kevés ráfordítással megszedhetik a télirevaló gyógyító szert, a bodzavirágot, és ugyanezt élvezeti cikként, bodzaszöpként is eltehetik az éléstárba – magyarázta a program lényegéről Molnár Melinda, a besenyszögi Vehiculum-Ház vezetője.

A fiatalok és idősek a friss levegőn töltötték az időt, a múzeum udvarán együtt gyűjtötték a nyíló virágokat. A megszerzett ismereteknek köszönhetően nemcsak az egymáshoz, hanem a környezethez fűződő viszonyuk is erősödött. Az elkészült finomságot természetesen meg is kóstolhatták a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában