Előkészítő

2022.06.09. 10:15

Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamot indít Szolnokon a Debreceni Egyetem

Társadalomismeret-előkészítő tanfolyamot indít a megyeszékhelyen a Debreceni Egyetem.

P. Pusztai Nóra

A szolnoki kistérségi társulás ülésén egyeztettek a témáról Fotó: Facebook.com / Szalay Ferenc

Az egyeztetésről szóló hírt Szalay Ferenc polgármester tette közzé közösségi oldalán. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulásának legutóbbi ülésén dr. Móré Mariannával, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar dékánjával egyeztettek a részletekről. 

A képzés valójában egy emelt szintű érettségi-előkészítő, társadalomismeret tárgyból. 

A sikeres felsőoktatási felvételihez egy tantárgyból emelt szintű érettségire van szükség. A társadalomtudományi, bölcsészettudományi képzési területek bizonyos szakjain

 – például szociális munka, szociálpedagógia, csecsemő- és kisgyermeknevelő, kommunikáció- és médiatudomány, szociológia – elfogadják többek között a társadalomismeretből tett emelt szintű érettségi vizsgát – utalt válaszában a tanfolyam fontosságára Rusinné Fedor Anita, az egészségügyi kar tudományos és általános dékánhelyettese. 

Az intézmény azért szervezi az ilyen típusú előkészítőt, hogy ezzel is segítsék a sikeres felvételiket. Különösen igaz ez a levelezős képzést megcélzó „idősebb” korosztályra, akik még korábban, az egyszintű érettségi rendszerben vizsgáztak, és vélhetően nem tanultak társadalomismeret tantárgyat.

– A kar megszervezi és lebonyolítja a felkészítőt, amelyre minden évben január végéig lehet jelentkezni, és február első szombatján indul. Az időtartam várhatóan tizenegy hét. A résztvevőknek lehetőséget biztosítunk próbaérettségi megírására is – részletezte. 

A kar már hét éve szervezi az előkészítőt, amelyben jogász, szociológus, közgazdász és történelemtanárok segítik a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában