Testületi Ülés

2022.06.30. 19:55

A választások előtti utolsó döntéseket is meghozták Jászárokszálláson

Utoljára ülésezett júniusban Jászárokszállás 2019-ben megválasztott képviselő-testülete. A soros tanácskozáson többek között idősügyi tanács létrehozásáról és az újszülött gyermekek faültetési programjáról is döntöttek. Egy kérdést pedig már a július harmadikai időközi választáson megválasztott testület hatáskörébe utaltak a döntéshozók.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Június 21-én tartotta soros tanácskozását a képviselő-testület a polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő további együttműködést ígért a mindenkori önkormányzattal, városvezetéssel. A képviselők útfejlesztésekkel és a Széchenyi István Általános Iskola bővítésével kapcsolatban is kérdezték a honatyát. 

Folytatódik a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő, valamint a Jászárokszállás és Jászdózsa közötti útszakasz felújítása. A Jászberényi Tankerületi Központ egyik kiemelt projektje a jászárokszállási általános iskola fejlesztése, amellyel kapcsolatban egyeztetések zajlanak 

– reagált az országgyűlési képviselő. 

Az interpellációk sorában Gergely Zoltán polgármester az új sportcsarnokkal kapcsolatban elmondta, hogy egyeztetett a Jászárokszállási Városi Sport Egyesület elnökével. Tájékoztatása szerint a kivitelező kiválasztását követően augusztusban elindulhat az alapozás. Várhatóan jövő év tavaszán a sportolók birtokba vehetik a létesítményt.  

A tanácskozáson számos városüzemeltetéssel, pályázattal kapcsolatos kérdés felmerült, de szó volt az önkormányzat járdaépítési ütemtervéről is. A napirendi pontok sorában elsőként elfogadták a Jászárokszállás Város Tehetségért Alapítvány és a Jászárokszállás Városáért Alapítvány előző évi működéséről szóló beszámolót. Elhalasztották az önkormányzati kitüntetések, díjak felülvizsgálatáról, új elismerések alapításáról szóló döntést. Így ezt már a július harmadikai időközi választáson megválasztott testület hatáskörébe utalták a döntéshozók.  

Az oktatási, sport és ügyrendi bizottság kezdeményezésére egyhangúlag támogatták az idősek tanácsa létrehozását.  

– Az önkormányzat a 2021-es munkatervében célként jelölte meg a város időügyi politikájának kialakítását, illetve a helyi idősek helyzetének elemzését és idősek tanácsának létrehozását – vezette fel a napirendet Antal Péterné Szerző Ildikó az oktatási, sport és ügyrendi bizottság elnöke. 

Az idősebb korosztály érdekeit képviselő konzultációs testület már szeptemberben megkezdheti munkáját a városban, tagjainak megbízatása pedig öt évre szól.  

Közös életfát kapnak a gyerekek 

Tárgyaltak a jászárokszállási újszülött gyermekek faültetési programjáról és energiafa ültetési tervekről is. 

Ezzel egy szép hagyományt szeretnénk önkormányzati keretek között életre hívni. A program célja nem a tömeges fásítás, hanem inkább a tiszteletadás

– részletezte Pető Judit, a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke. 

A testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat minden év október 21-én a Földünkért világnapon egy közös életfát ültet a „Lengyel-tó” elnevezésű területen az adott évben született gyermekek tiszteletére, valamint emléktáblát helyeznek ki. Támogatták az energiafa ültetési program előkészítését is. Határoztak arról is, hogy tervet készítenek a templom és a könyvtár közötti park átalakítására, megújítására.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában