Galériával

2022.06.06. 18:39

Jászapáti tarolt az idei Jászsági Önkéntes Tűzoltó Versenyen

Minden évben más-más térségi település ad otthont a Jászsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület hagyományőrző tűzoltó versenyének.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A több évtizedes múltra visszatekintő megmérettetést június 4-én Jászjákóhalmán rendezték meg. 

A csapatok érkezését és fogadását követően a rendezvényt Terjéki Tünde polgármester, Czifra László a Jászjákóhalma Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Fózer Tibor tűzoltó ezredes, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg. Bár az esős, kedvezőtlen időjárás nem kedvezett a programnak, a lelkes önkéntesek alig várták már, hogy szakmai, technikai tudásukról számot adjanak. A tűzoltó staféta váltóverseny az eső miatt, biztonsági okokból elmaradt, így csak kismotorosfecskendő szerelésben mérték össze tudásukat a csapatok. 

Fózer Tibor tűzoltó ezredes érdeklődésünkre elmondta, hogy a Jászságban jelenleg tizenegy településen működik önkéntes tűzoltó egyesület. 

Megjegyezte: az idei verseny a közösségerősítés jegyében telt, a koronavírus-járvány után ugyanis újra kell építeni az önszerveződő tűzoltó közösségeket. A házigazda Jászjákóhalma csapata mellett öt település Jászapáti, Jászszentandrás, Jászágó, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor önkéntes tűzoltói összesen tíz csapatot állítottak ki a versenyre, ahol a szerelés során gyorsaságukat és ügyességüket is megmutatták. 

Felnőtt férfi kategóriában Jászágó gárdája bizonyult a legjobbnak, a felnőtt női versenyt Jászapáti csapata nyerte. Ifjúsági leány és fiú kategóriában ugyancsak Jászapáti csapatai diadalmaskodtak. Mindezek mellett különdíjakat is kiosztottak. A szervezők finom ebéddel vendégelték meg a csapatokat, valamint meglepetés műsorral, MC Hawer és Tekknő koncertjével színesítették a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában