Átadás

2022.06.23. 13:20

Megnyitotta kapuit az idősek nappali ellátását biztosító intézmény Kunszenten

A területet 2021. februárjában adták át a kivitelezőnek, akik alig egy év alatt befejezték a munkát.

P. Pusztai Nóra

Balról: Wenner-Várkonyi Attila polgármester, dr. Bodor Brigitta Tímea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatalának hivatalvezetője és Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Fotó: Wenner-Várkonyi Attila Facebok-oldala

Idősek nappali ellátását szolgáló intézményt adtak át szerdán Kunszentmártonban. Ahogy Wenner-Várkonyi Attila polgármester a munkálatokkal kapcsolatban elmondta, a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban még az előző időszakban nyújtottak be pályázatot az épület korszerűsítésére, ám akkor tartaléklistára kerültek.

– A megyei közgyűlés később arról tájékoztatott, hogy újra beadhatjuk a dokumentumokat, akkor újragondoltuk a terveket és költségeket. Mintegy tizenöt millió forinttal magasabb forrás igénnyel nyújtottuk be a pályázatot, a különbözetet önkormányzat saját erőből biztosította. Közben forrásemelési kérelemmel éltünk, amit meg is ítéltek – részletezte a folyamatot.

A területet 2021. februárjában adták át a kivitelezőnek, akik alig egy év alatt befejezték a munkát.

– Nemcsak komplex felújítás, egyebek mellett szigetelés, nyílászáró csere, napelemek felszerelése és akadálymentesítés zajlott, hanem a teljes eszközbeszerzést is fedezte a pályázat. Még egy gépjárművet is vásárolhattunk, ami majd egy éve dolgozik már, ebédet hordanak vele – magyarázta.

Idősödő település lévén kiemelten fontos a szépkorúak megfelelő színvonalú ellátása Kunszentmártonban.

– Idősbarát önkormányzat vagyunk, ezt a címet néhány évvel ezelőtt kaphattuk meg. Sokan élnek a városban magányosan, a nappali ellátás arra jó, hogy idejüket minőségileg töltsék, az ebédet helyben is elfogyaszthatják a tagok – mondta Wenner-Várkonyi Attila.

A bentlakásos idősotthon férőhelyeit tekintve hosszú a várólista. Egyelőre nincs forrás arra, hogy bővítsék az ingatlant, pedig a szomszédos épületet már megvásárolták, a terveket is elkészítették, így a megfelelő pályázati kiírásra várnak.

Fotó: Wenner-Várkonyi Attila Facebok-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában