Hagyomány

2022.06.16. 21:00

Rangos elismeréseket kaptak a jászkunsági főügyészség dolgozói

1991 óta minden év június tizedikén ünneplik hazánkban a magyar ügyészség napját.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock.com

Az első magyar királyi ügyészségi törvény 1871-es kihirdetésének emlékére 1991 óta minden év június tizedikén ünneplik hazánkban a magyar ügyészség napját. Az ügyészségi dolgozóknak 2006-tól ez munkaszüneti nap. Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség napja alkalmából idén is elismerésben részesítette az ügyészi szervezet érdekében munkájukat kiemelkedő színvonalon és példás szorgalommal végző munkatársakat. 

Dr. Kovács László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze az ügyészségi szolgálatban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért személyesen vehette át a Vargha Ferenc-díjat a Legfőbb Ügyészségen megtartott központi ünnepségen. 

Dr. Balog Éva Katalin címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Szolnoki Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze kimagasló szakmai életútja elismeréséül Ügyészségi Emlékgyűrűt vehetett át. 

Dr. Mészáros István címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ügyésze kiemelkedő színvonalon és hivatástudattal végzett eredményes munkájáért Magyar István-díjban részesült. 

Dr. Burka Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség megbízott főügyésze Eredményes Munkáért oklevéllel ismerte el dr. Mészáros Anikó főügyészségi ügyész, dr. Forvith József szolnoki járási ügyészségi ügyész, valamint dr. Nemes Adrienn mezőtúri járási ügyészségi alügyész és Pintér Csabáné főügyészségi írnok huzamos időn át példás szorgalommal végzett, színvonalas és eredményes munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában