Tűzeset

2022.06.08. 11:25

Több mint százmillió forint értékű kár keletkezett a túrkevei fürdőben

A fürdőhöz a napokban ellátogatott F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is, aki a polgármesterrel egyeztetett a részletekről.

Szoljon.hu

A tűz lehetséges keletkezési helye Fotó: Sallai Róbert Benedek Facebook-oldala

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, június 1-jén, szerdán este tűz ütött ki a Túrkeve Termál- és Élményfürdő fedeles medenceépületében, ahonnan a tűz gyorsan átterjedt az épület tetőszerkezetére is. Az oltásában részt vett a helyi önkéntes tűzoltóság, a mezőtúri hivatásos katasztrófavédelmi állomány, de más településekről is érkeztek tűzoltók.

Sallai Róbert Benedek polgármester közösségi oldalán friss fejleményeket közölt az üggyel kapcsolatban. Mint írja, a strand vezetője már megkezdte az ügyintézési folyamatokat, így mind a biztosítást intéző céggel, mind a kármentesítést, illetve védelmi feladatokat intéző civil segítőkkel elkezdték a szükséges feladatok végrehajtását.

A tűzeset körülményeit már a magyar közigazgatás hivatott szakértői vizsgálják.

Elmondása szerint a tűz forrásaként megjelölhető dél-keleti szárny egyik szaunája hónapok óta üzemelt, eddig azonban egyszer sem tapasztaltak hibát. Azt feltételezik, hogy a káresemény innen indult. Hozzátette, szándékosságról nincs szó, feltételezhető, hogy gondatlanság sem történt, így egyelőre csak valószínűsíthető, hogy villamos jellegű a tűz oka.

A fürdőhöz a napokban ellátogatott F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is, aki a polgármesterrel egyeztetett a részletekről.

A strand folytatja a működését

Sallai Róbert Benedek arról tájékoztatott, hogy a strand a zárt téri medencerész kivételével folytatja üzemelését. Mint írja, nem engedhetik meg maguknak, hogy bezárják a fürdőt. A gyógymedence, illetve az élménymedence is várja a vendégeket, illetve zajlanak az uszoda működésének előkészületei is.

Súlyos összegbe kerül majd a tető javítása Fotó: Sallai Róbert Benedek Facebook-oldala

Bizonyos részek hamar helyreállíthatóak

A belső tér földszinti medencéit minden bizonnyal rövid időn belül helyre lehet majd állítani. Egyedül az emeleti részen balra lévő szaunák üzemelése bizonytalan.

A kár jelentős, a pontos összeg még nem ismert, de a szakembere előzetes becslései alapján meghaladja a 150 millió forintot is. A legjelentősebb összeget a tető, a légtechnika és az érintett épületszárny helyreállítása jelenti.

A strandfürdő beltéri része Fotó: Sallai Róbert Benedek Facebook-oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában