Tűz

2022.06.01. 23:20

Kigyulladt a túrkevei strand

A tűzoltóknak sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését.

szoljon.hu

A tűzoltók kilenc gépjárművel vonultak a helyszínre Fotó: Mezőtúr HTP

Frissítés - 2022. 06. 02.

Egy elektromos szauna gyulladt ki szerda este Túrkevén, egy Kuthen király utcában lévő gyógyfürdőben. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a lángok mintegy ötven négyzetméteren átterjedtek az épület üveggyapot szigetelésű, faborítású tetőszerkezetére is.

A mezőtúri, karcagi, szolnoki és püspökladányi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók kilenc gépjárművel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával avatkoztak be. Az egységek három magasból mentő segítségével bontották meg a tetőt, hogy az átizzott szigetelőanyagot eltávolítsák. A gyógyfürdő zárva volt. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

A tetőt is meg kellett bontani, hogy az átizzott szigetelőanyagot eltávolítsák Fotó: Mezőtúr HTP

Frissítés - 2022. 06. 02.

A tűzesethez a mezőtúri, a karcagi, a szolnoki és a püspökladányi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral, illetve kívülről, három magasból mentő létraszerről fékezték meg a lángokat – jelezte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Végül sikerült eloltani a tüzet Olvasói fotó

Korábban írtuk:

Elképesztő, hihetetlen, de ég a strandunk.

Szerda este tíz óra után nem sokkal tette közzé közösségi oldalán Sallai Róbert Benedek a szomorú hírt, miszerint ég a Túrkeve Termál- és Élményfürdő fedeles medenceépülete.

A városvezető arról írt, hogy ezzel veszélybe került a város legfontosabb idegenforgalmi intézményének működése.

Részletek még nem ismertek, annyit tudtam meg, hogy este hét és nyolc óra között a fedeles épület emeleti részén egy, a szauna melletti villanyelosztó helyiségben zárlat lépett fel, ami öngyulladást okozott. Onnan a tűz gyorsan átterjedt az épület tetőszerkezetére

– írta Sallai Róbert Benedek, aki az eset idején épp külföldi hivatalos úton tartózkodott.

A tűz oltásában részt vett a helyi önkéntes tűzoltóság, a mezőtúri hivatásos katasztrófavédelmi állomány, de más településekről is érkeztek tűzoltók.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi közölte, tűz ütött ki szerda este a túrkevei termálfürdőben.

A tűz a szaunában keletkezett, majd a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre és a födémre is. A helyszínre a mezőtúri, a karcagi, a szolnoki és a püspökladányi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik megbontják a tetőhéjazatot, és folyamatosan hűtik a tetőborítást – írták.

A tűzoltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az épületben vendégek nem tartózkodtak.

A helyszínre kivonuló mezőtúri, karcagi, szolnoki és püspökladányi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltóknak sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában