Galériával

2022.07.18. 13:56

Celebek is nekivágtak a Szolnokról startoló nagy tiszai kalandnak

Varga Viktor énekes barátnőjével érkezett. Dobot és hangszereket is pakolt a kenuba.

P. Pusztai Nóra

Varga Viktor is evezőt ragadott Fotó: Nagy Balázs

Nagy kupacokban álló csomagok mellett várakoztak a kenutúrára indulók ma reggel a szolnoki Tisza-parton. A sátor és napernyő mellett főként konzervek és ivóvíz alkották a „túlélő pakkokat”. A Tisza „meghódítására” készülő ötven fős társasághoz tapasztalt túrázók mellett újoncok és celebek – mint Ekanem Bálint vagy Varga Viktor – is csatlakoztak. 

A négy napig tartó, közel száz kilométeres kalandnak délelőtt vágtak neki a vállalkozó szelleműek. Ezúttal Martfűn, Tiszakécskén és Tiszasason kötnek ki egy-egy éjszakára, a végső cél a csongrádi Körös-torkolat.

– Kettesben a feleségemmel kezdtük, aztán becsatlakozott néhány barát, házaspár, és egyre csak bővült a csapat. Idén már kisebb „hadsereggel” szállunk vízre a Tiszán. Három éjszakát töltünk sátorban, Szolnoktól Csongrádig hajózunk majd – mondta hírportálunknak az indulás előtt Tokaji Sándor, aki Varga Ferenccel közösen immár rendszeresen szervez vízitúrákat. 

– Kihívást jelentett az előző néhány hónap, hogy meglegyen a hajó és mindenhol a melegétkezés, de nekünk a négy nap maga a szabadság, a folyó mindig más arcát mutatja. A folyammal lefelé haladunk, ha nincs kedvünk evezni, csak összekapaszkodunk, sztorizgatunk és jókat nevetünk. Ez a pár nap a csapatépítésről szól – szögezte le Tokaji Sándor. Hozzátette: ez az első alkalom, hogy nem kell mindent a hajókba pakolni, egy felajánlásnak köszönhetően ugyanis a nagyobb csomagokat egy kisteherautó szállítja majd az állomásokra.

Varga Viktor énekes barátnőjével érkezett a szolnoki kiindulási pontra. Dobot és hangszereket is pakolt a kenuba.

– Békéscsabaiként a Körös-parton nőttem fel, szeretem a hazai folyókat. Ez a túra most nem olyan, mint amikor a barátnőmmel vagy édesapámmal elmegyünk a dzsungelbe, hanem van egy nagy csapat. A közösség vonzó számomra. Jó szórakozási lehetőség, és még az evezést is élvezem. A Tisza teljesen új világ nekem, és már alig várom – a többieket idézve –, hogy karddal fogjunk majd halat – mondta nevetve a tervezett útról.

Ekanem Bálint énekes szintén a barátnőjével vág neki a kalandnak, ottjártunkkor éppen a vízhatlan tasakba pakolták telefonjukat.

– Izgatottan vártuk a túrát, sosem kenuztam még, kicsit tartunk tőle, hogy beborulunk. Ennek elkerülése a cél – emelte ki. Eka azt is elmesélte, hogy még tinédzserként nyert egy felfújhatós csónakot, aminek volt evezője, akkor lapátolt először és utoljára.

Akadtak azonban tapasztaltabb hajósok is. Hartmann Félix László negyedszer vállalkozott a kenutúrára.

– Rengeteget dolgozom irodában, így hétvégente amikor csak tehetem, túrázok, terepfutok, vagy kerékpározok. Négy évvel ezelőtt csatlakoztam Sanyiékhoz, azóta már előre beírom a naptárba az időpontot. A természetközeli élményekből száztíz százalékot nyújt a túra – vélekedett. Táskájába fejlámpát, bicskát, konzerveket és egy gumicsirkét is rakott. Elmondása szerint többéves hagyomány, hogy ezt húzzák maguk után, így még a velük tartó kutyák is tudnak mivel játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában