Nagyszínpad

2022.07.30. 11:16

Feltörekvő zenészek mutatkozhattak be Tiszaföldváron

Helyi és környékbeli amatőr előadók, együttesek mutathatták meg tehetségüket a tiszaföldvári művelődési ház szervezte Tiétek a tér elnevezésű kétnapos könnyűzenei fesztiválon. Néhány fellépővel a színfalak mögött beszélgettünk.

P. Pusztai Nóra

Igazi koncerthangulatot varázsolt a tiszaföldvári főtérre a Tajpán zenekar

Fotó: Dobróka András

A 21 éves Gál Albert öt saját dalával állt színpadra. Szerinte nem véletlen, hogy ennyire érdeklődik a zenészszakma iránt, mivel családjában sokan vannak, akik kipróbálták már ezt a pályát.

Édesapám régebben szerepelt egy rockegyüttesben, de nagymamám is foglalkozik a zenével, a mai napig fellép a nyugdíjasklubbal.

– Unokatestvérem, Csík Zoltán Bence készíti az összes zenei alapot, amit használok, illetve rokonom az egyik híres magyar rapper, Széki Attila, művésznevén Curtis – mesélte Berti hozzátéve: dalai kapcsán leginkább édesapja véleményére ad.

Legnépszerűbb számának, a Csibésznek a refrénjét a közönségből sokan az ifjú rapperrel együtt énekelték. Magabiztos jelenlétével felhőtlenül jó koncerthangulatot teremtett a főtéren, mely a résztvevőket is magával sodorta.

Csibész című számának refrénjét a közönség együtt énekelte Gál Alberttel
Forrás: Dobróka András

– Leginkább most kezdem el azt megmutatni, hogy mi is rejlik igazán bennem – fogalmazott Berti, majd elmondta: ez a rendezvény jó alkalmat teremtett rá, hogy mint feltörekvő előadó, bemutatkozzon a nagyközönség előtt. 

A népszerű Tajpán zenekar szintén fergeteges bulit csapott. A négytagú formáció összesen hat saját számmal és egyéb feldolgozásokkal is készült a fesztiválozóknak.

Már általános iskola óta szeretem a hüllőket, innen jött az ötlet, hogy a banda neve az egyik kedvenc kígyófajom neve legyen, vagyis Tajpán

– magyarázta Röck Noel, a frontember.

Megtudtuk tőle, hogy a jelenlegi felállás egy éve zenél együtt, ugyanis az előző tagok a járványhelyzet miatt nem tudták tovább folytatni a közös munkát. Németh Csaba dobol, Röck Noel énekel és basszusgitározik, Ádám Imre, valamint Takács Róbert pedig szólógitáron csapnak a húrok közé. Önmagukat jókedvű és pozitív beállítottságú emberekként jellemzik, akik szeretik a színpadi miliőt. 

– Legnagyobb támogatóink mindenképpen a közönségünk, akikre minden alkalommal számíthatunk, és akiktől hatalmas szeretetet és energiát kapunk – árulták el. Hozzátették: volt tanáraik, szüleik is nagy segítségükre voltak, mivel sosem akadályozták őket abban, hogy a kiválasztott, megálmodott útjukat járják.

Fotó: Dobróka András

A Hajnóczy falai között kezdtek zenélni

Gál Alberthez hasonlóan a Tajpán együttes tagjai közül hárman – Noel, Csaba és Imre – a Hajnóczy József Gimnázium padjait koptatták. A formációt a zene és az alkotás iránti szeretetük hamar összekovácsolta, hozzájuk csatlakozott egy éve Róbert. A sikerük kétségtelen, sok rajongójuk akad, mely csak még jobban motiválja a bandát arra, hogy folytassák a zenélést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában