Program

2022.07.18. 07:00

Főzőversenyt rendeztek a tiszajenői Gödörben

Jó hangulatú Bogrács Party-t rendezett múlt hétvégén Tiszajenő önkormányzata.

Kovács Berta

A betyárruhába öltözött „Szemi duó”, azaz Szabó Sándor (jobbra) és fia, Szabó Tamás főztje különdíjat ért Fotó: Beküldött fotó

Helyszínül a „Gödör” néven ismert parkos terület szolgált, ahol nemrégiben adtak át egy újonnan létesült játszóteret is. A településen ez volt a második ilyen jellegű program, melynek fő célja a közösségépítés volt.

A főzőverseny szabályait kissé módosította az érvényben lévő tűzgyújtási tilalom, ami miatt többen úgy hitték, a programot nem is fogják tudni megtartani, így a gasztronómiai megmérettetésre kevesebben jelentkeztek, mint arra előzetesen számítottak a szervezők. A versenyzők fával ugyan nem tüzelhettek a bográcsok alatt, de a hatóságok jóváhagyásával gázégőfejes főzőeszközt használhattak a különféle finomságok elkészítéséhez. Mint Virág József polgármester hangsúlyozta, minden főzőhelynél poroltót is kihelyeztek, sőt, egy tartályban oltóvizet is készenlétbe helyeztek.

A zsűri elnökének Illés Gyula szakácsot kérték fel, aki Kiskunfélegyházáról érkezett, a bírálatban őt a helyi Halász Miklósné, Terjéki Pálné és Szabóné Arnóczki Erzsébet segítette. 

A szervezők a programra kilátogató lakosokat is megvendégelték három, e célra felajánlott juhból készült birkapörkölttel. El is fogyott mind. A birkafőzők is részt vettek segítőikkel a versenyen, egyikük – "Hortobágyi" Lajos csapata – meg is nyerte azt. Érdekesség, hogy Lajos 37 évig volt birkapásztor a Hortobágyon.

A programot kirakodóvásár is színesítette, délután pedig utcabált rendeztek, ahol Falusi József citerázott, de a polgármester unokája is bemutathatta doboló tudományát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában