Program

2022.07.30. 12:00

Számtalan diákmunkát biztosítottak a fiataloknak Tiszafüreden

A városi könyvtár kitelepülésén is szívesen vették a tanulók közreműködését.

Köllő Judit

Ottjártunkkor Morgan épp társasjáték-bemutatót tartott Fotó: Nagy Balázs

Véget ért a diákmunkaprogram a Tisza-tó fővárosában. Az intézmények minden évben tárt karokkal várják a dolgozni szándékozó fiatalokat, a  Tiszafüredi Városi Könyvtárban például idén is több diáknak nyílt lehetősége munkába állni.

Mi is igényt tarthattunk az önkormányzathoz jelentkező diákok munkájára, melynek köszönhetően ezen a nyáron három fiatal dolgozott intézményünkben

– fejtette ki hírportálunknak Prinyi Tünde, a városi könyvtár vezetője.

– Ezeket a fiatalokat teljes körű munkatársnak tekintettük, így számos feladattal láttuk el őket. Volt olyan tanulónk, aki a Tiszafüredi Városi Könyvtár nyári napközis olvasótáborában dolgozhatott. Délelőttönként játszóházat tartottunk, sziesztaidőben pedig meseolvasás következett. Szabadtéri népi körjátékokat játszottak a könyvtár dolgozói a diákokkal és a táborlakókkal, majd egyik nap meghódították a Mesevárat is, később pedig mesés kincskeresőt játszottak a múzeumparkban. Mindezek mellett vetélkedőkön, fotózáson, kreatív foglalkozáson, és a könyvtár szabadstrandi kitelepülésénél is nagy segítségünkre voltak a fiatalok – tette hozzá.

A hosszú évek óta könyvtárba járó középiskolás Figini Morgan például két héten keresztül, napi hat órában tevékenykedett a Tiszafüredi Szabadstrandra kitelepült olvasóhelyen, ahol ottjártunkkor éppen társasjáték-bemutatót tartott. 

– Jól érzem itt magam, segítek könyvet kölcsönözni az ide érkezőknek, illetve tájékoztatást adok a járókelőknek arra vonatkozóan, hogy a szabadstrandra kitelepült olvasóhelyen milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe – részletezte hírportálunknak feladatait a gimnazista fiatalember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában