Galériával

2022.07.10. 17:18

Több mint száz csapat ragadott fakanalat a jászárokszállási főzőversenyen

A városközpontban szálló ínycsiklandozó pörköltillat, a helyi közösségek vendégszeretete, valamint a kulturális, művészeti és szórakoztató programok ezúttal is tömegeket csábítottak az eseményre.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Két év kihagyást követően, hétvégén rendezték meg újra az Árokszállási Nyár elnevezésű fesztivált, melynek egyik legnépszerűbb programja a birkafőző verseny volt. A szombati trombitás ébresztő után Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester, Pócs János térségi országgyűlési képviselő és Szöllősi Sándor regnáló jászkapitány nyitotta meg a rendezvényt. A városközpontban szálló ínycsiklandozó pörköltillat, a helyi közösségek vendégszeretete, valamint a kulturális, művészeti és szórakoztató programok ezúttal is tömegeket csábítottak az eseményre. Az Árokszállási Nyári hazahívta az elszármazottakat, összehozta a családokat, baráti társaságokat, munkahelyi és civil közösségeket. Vidám hangulatban, összesen száztizenegy csapat mérte össze tudását a főzőversenyen. Ottjártunkkor, a délelőtti órákban már javában rotyogott a pörkölt a bográcsokban.

– Feleségem nagymamájától tanultam, hogyan kell elkészíteni a jó birkapörköltet, amit rendszeresen főzünk a családban. Minden évben részt veszek a főzőversenyen, ahol most is a már jól bevált fortélyokat alkalmazom. Nem kell túlbonyolítani, alapfűszereket használok. A faggyú nagy részét leszedtem a húsról, majd a csontos darabokat gondosan elhelyeztem a bogrács alján és oldalán. Erre ment rá a hús, a fűszerek és természetesen a hagyma – avatott be a részletekbe Pethes Kálmán, a Görbe János Színjátszó Egyesület főzőmestere.  

A Rosenberger csapatát erősítő Imre Norbert először fogott fakanalat a jászárokszállási főzőversenyen.

– Örülök, hogy itt lehetek. Úgy gondolom, hogy a rendezvény kiváló alkalmat teremt a munkahelyi csapatépítésre és szórakozásra is. Kollégáimmal marha- és vaddisznópörköltet főzünk – felelte érdeklődésünkre.  

A rendezvényt a helyi civil szervezetek, közösségek, alkotók közreműködésével idén is számos kiállítás, kulturális és szórakoztató program színesítette. Három kategóriában harminchat kakast neveztek be a Csörsz vezér Galamb, Díszmadár és Kisállattenyésztők Egyesülete kakaskukorékoló bajnokságára, melyet kakasszépségverseny egészített ki. Sok látogatót vonzott a Kertbarát Kör virág- és dísznövény kiállítása, az általános iskolában pedig helyi képzőművészek, kreatív alkotók, gyűjtők mutatkoztak be. Az Árokszállási Nyár sztárvendége Takács Nikolas és a Magna Cum Laude együttes volt.

A főzőverseny eredményei:

Birkafőző kategória:

Fődíj: Ipartestület III. csapata

Arany Bogrács díj: Beáldozhatók

Arany fakanál díj: JVSE U16 csapata

Ezüst fakanál díj: Faurecia I.  

Bronz fakanál díj: Bee Tervezők

A legjobb fakanálforgatók: Fortuna TSE főzői

Egyéb kategória:

Fődíj: Lepénylesők csapata

Arany Bogrács díj: L Hetvenkedők

Arany fakanál díj: Zentai Ablak Kft. 2. csapata

Ezüst fakanál díj: Érettek  

Bronz fakanál díj: Jeddi Richárd és csapata  

Egyéb díjak:

A legszebb bogrács: Szabex Transport Kft. csapata

Legfiatalabb versenyző: Bolka Csapat

Szépkorú versenyző díj: Zentai Zoltán

Hűségdíj: Gonda Csaba

A legnépesebb csapat: Fortuna TSE

A legjobb női versenyző: JUT

A legtávolabbról érkező csapat: a JUT gárda Újiregről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában