Galériával

2022.08.14. 14:49

Koncertek és sörivó verseny is várta az érdeklődőket Jásziványon

A szervezők a programok összeállításánál ismét arra törekedtek, hogy minden korosztály számára élményteli kikapcsolódást biztosítsanak.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Jászivány idén is hazavárta az elszármazottakat a falunapra, melyet tizenegyedik alkalommal szombaton rendeztek meg. A szervezők a programok összeállításánál ismét arra törekedtek, hogy minden korosztály számára élményteli kikapcsolódást biztosítsanak. 

Reggel sorra érkeztek a főzőcsapatok, majd tűzgyújtással kezdetét vette a jász ételek főzőversenye. Amíg a bográcsokban rotyogott a finomabbnál finomabb étel, addig a színpadon egymást váltották a fellépők. 

Tari András polgármester köszöntője után a hagyományoknak megfelelően a falunapi ünnepségen adták át a Jásziványért Díjat, amellyel a község társadalmi, gazdasági, kulturális, művészeti, oktatási és egyéb szakmai területeken elért kimagasló teljesítményeket ismerik el. A kitüntetést ebben az évben Pócs János a térség országgyűlési képviselője kapta. 

Augusztus huszadikához közeledve az államalapításra és Szent István királyra is megemlékeztek. Az új káplán, Hágen Tamás szentelte meg az új kenyeret. 

A programkavalkádot a nap folyamán többek között a Rácz Aladár Zeneiskola, az NSF Tánciskola bemutatója, a Muskátli Népdalkör műsora, Bo Viktor gyereksztár, valamint Vincze Lilla énekesnő és az Anonym Rock Band koncertje színesítette. Mindezek mellett öko játszóház, kézműves foglalkozás, dinnyeevő- és sörivó verseny, utcabál szórakoztatta a látogatókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában