Budapest / Szolnok

2022.09.15. 15:10

Az országigazgató Dunai Zoltán helyett Homolya Róbert lesz a Stadler hazai főnöke

Homolya Róbert október 1-től veszi át az irányítást.

Mészáros Géza

Homolya Róbert

Fotó: Kurucz Árpád

Több mint másfél évtized kiemelkedően sikeres időszakot követően a Stadler Trains Magyarország Kft. irányítását az alapító ügyvezető Dunai Zoltántól dr. Homolya Róbert veszi át október elsejétől – adott ki közleményt a személyi változásról a cégcsoport.

Mint jelezték, a Stadler Dunai Zoltán országigazgató vezetése alatt vált a hazai vasút modern történetének legjelentősebb járműbeszállítójává. A közel kétszáz csúcstechnológiás jármű nagyban járult hozzá a vasút modernizálási törekvéseihez. A vasúti kocsiszekrények gyártásának, és a forgóvázak gyártásának és revíziójának Magyarországra és Szolnokra hozatalában a vállalatvezető szintén jelentős szerepet játszott, amellyel elévülhetetlen érdemeket szerzett a vasúti járműipar újraélesztésének elősegítésében is.

A vállalat új vezetője, dr. Homolya Róbert tapasztalt jogász, aki közlekedésfejlesztési területen széleskörű ismeretekkel rendelkezik: 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018 és 2022 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként tevékenykedett, nemzetközi területen pedig az Európai Vasútegylet (CER) alelnöki tisztségét töltötte be.

Az új vezető elsődleges feladata a svájci cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása és végrehajtása, illetve a meglévő projektek támogatása lesz – derült ki a közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában