Önkormányzat

2022.09.20. 08:39

Egyelőre nincs napirenden a berényi testület feloszlatása

Dr. Gedei József, a DK önkormányzati képviselője szeptember elején tájékoztatott az előterjesztésről.

Hartai Gergely

Fotó: Pesti József

Dr. Gedei József, a DK önkormányzati képviselője szeptember hetedikén közösségi oldalán tájékoztatott róla, hogy előterjesztést nyújtott be a jászberényi képviselő-testület feloszlásáról. Bejegyzésében az erről szóló dokumentumot is közzétette az internetes felületen. Mint írta, álláspontja szerint a jelenlegei városvezetést nem tartja alkalmasnak arra, hogy a Jászberény előtt álló kihívásokra megfelelő választ adjon.

Az önkormányzat esetleges feloszlatásának ügyével kapcsolatban Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője is megfogalmazta véleményét. Hírportálunk érdeklődésére közölte: ha a városnak a testület feloszlatása az érdeke, akkor az a lehető legrövidebb időn belül történjen meg, hiszen a mostani állapot óriási bizonytalanságot jelent a település számára.

Jönnek az új projektek, a vállalkozók pedig nem tudják, kivel tárgyaljanak, ki a stabil polgármester vagy polgármesterjelölt, ráadásul a lakosság körében szintén bizonytalanságot szül a kérdés

– vetette fel a honatya.

Pócs János szerint a kialakult politikai környezetért leginkább a belharcok felelősek. Úgy véli, a 2019-ben megalakult DK-Jobbik-MSZP összefogás két év alatt nem vitte előbbre a várost. A problémákhoz nagyban hozzájárult az európai uniós támogatásból megvalósuló Malom-projekt, melynek munkálatai végül rendkívüli körülmények között akadtak meg.

– Az időközi választás gondolata sokakat elbizonytalanított, a következő, szerdai ülésen egyelőre nincs napirenden az önkormányzat feloszlatásának kérdése – hívta fel a figyelmet zárszavában a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában