Széthúzás

2022.09.07. 13:41

A képviselő-testület feloszlását sürgeti a DK-s politikus Jászberényben

A képviselő-testület feloszlására nyújtott be előterjesztést dr. Gedei József, a DK önkormányzati képviselője Jászberényben – közölte közösségi oldalán a politikus, aki a jelenlegi vezetést nem tartja alkalmasnak rá, hogy az megfelelő válaszokat adjon a város előtt álló kihívásokra.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Nem először merül fel a képviselő-testület feloszlatásának gondolata a Jászság fővárosában. Két évvel ezelőtt Budai Lóránt polgármester tett napirendi javaslatot a döntéshozó testület feloszlatására, ám azt a képviselők többsége elutasította. A Közösen Jászberényért Egyesület hat képviselője támogatta, a Fidesz-frakció nemmel voksolt, míg a Mi Hazánk Mozgalom képviselője tartózkodott. Dr. Gedei József – aki akkor még alpolgármesterként az ellenzéki összefogást erősítette – egyetértett Budai Lóránt javaslatával, ami a DK-s politikus szerint ma sokkal sürgetőbb, mint valaha.

Egyrészről nem csitultak, inkább erősödtek a képviselő-testület tagjai közti erős véleménykülönbségek, amelyek különösen a Malom-projekt körül bontakoztak ki. Másrészről a rossz előterjesztéseket követő terméketlen és stílusában méltatlan viták újabb rossz döntéseket eredményeztek, vagy azok meghozatalát ellehetetlenítették. A rossz előterjesztések alapján meghozott képviselő-testületi döntések helytelen irányba vitték az önkormányzat pénzügyi, költségvetési politikáját, és hátráltatják a város fejlődését 

– írta a képviselő a közösségi oldalon közzé tett előterjesztésében, melyet várhatóan a soron következő ülésen tárgyal a testület.

Álláspontja szerint veszélyek és gyengeségek sújtják Jászberény társadalmát, gazdaságát és a város irányítását. Ezek között említette egyebek mellett a város lakosságszámának alakulását, a Neszűr helyzetét, az üzleti, innovációs központ hiányát, az elavult fürdőket, a gyenge helyi munkaerőpiaci kínálatot és turisztikai adottságokat, de hiányoznak az okos várost jellemző üzemeltetési rendszerek és szakképzett humán erőforrás is. A megrekedt Malom-projekt torzója a helyi politika emblematikus jellemzője.

Dr. Gedei József feltételezi, hogy Budai Lóránt polgármester nem képes változtatni a helyi várospolitika bénultságán, azon a politikai megosztottságon, ami akadálya Jászberény fejlődésének, ezért olyan új városvezetésre van szükség, amely az új képviselő-testülettel, a helyi vállalkozókkal és más közéleti szereplőkkel együttműködve kész és képes megvalósítani az Integrált Településfejlesztési Stratégiában foglaltakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában