Közmeghallgatás

2022.10.25. 17:12

A közvilágítás kérdését is megvitatták a tiszainokai fórumon

A rezsiproblémák miatt korábban tartották meg az egyeztetést.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vártnál többen jelentek meg a nemrégiben tartott közmeghallgatáson. Bár általában novemberre szervezik az egyeztetést, most hamarabbra hozták, hogy, akinek a rezsiproblémákkal kapcsolatban kérdése merül fel, arra válaszolni tudjanak. A szokásos módon Kiss Erzsébet Eliza polgármester megtartotta beszámolóját, melyben felsorolta a sikeres pályázatokat, szót ejtett a rendezvényekről és a közmunkaprogramról. Természetesen kitért az esetleges megszorító intézkedésekre is. 

– Kikértük a lakosság véleményét a közvilágítás időszakos lekapcsolása tekintetében, meghallgattuk az ötleteket, melyek között néhány használható is akadt. A fényerő csökkentéshez, illetve az egy és három közötti lekapcsoláshoz egy vezérlőberendezés szükséges, ami komoly költség. Annak próbálunk utánajárni, hogyan lehet elérni, hogy csak minden második oszlopon világítson a lámpatest, az egyik javaslat szerint elegendő lenne az égőt eltávolítani – részletezte a felmerülő gondolatot. 

Minden évben szóvá teszik a közmeghallgatáson a temető rendezettségét a lakosok, idén sem maradhatott ki.

– Alig néhány közmunkásunk van, akik folyamatosan dolgoznak. Az ütemezés szerint az elmúlt héten megkezdték a temetőben is a fű nyírását, ami amúgy is alig volt tíz-tizenöt centiméter. Azzal nyugtattuk az elégedetlenkedőket, hogy már a héten, de mindenszentekre biztosan rendben lesz a terület – magyarázta polgármester. Hozzátette: nem jut minden eszközre ember, így nehéz a közterületi karbantartást érintő teendőket a lakosok által elvárt időben elvégezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában