Megbeszélés

2022.10.22. 10:19

A rezsinövekedéssel összefüggő intézkedési tervekről egyeztettek Tiszapüspökiben

A tanácskozás központi témája az önkormányzatok rezsinövekedés miatt hozott intézkedési tervei voltak.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Európát sújtó energiaválság miatt kialakult rezsiköltség-növekedés kapcsán tartottak megbeszélést a minap Törökszentmiklós térségének polgármesterei, valamint annak országgyűlési képviselője Tiszapüspökiben. 

A tanácskozás központi témája az önkormányzatok rezsinövekedés miatt hozott intézkedési tervei voltak – mondta Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő.

– Arra voltam elsősorban kíváncsi, miként látják az önkormányzatok a megemelkedett rezsiköltségek finanszírozhatóságát. Végighallgattam minden polgármestert. Az összességében elmondható, hogy minden önkormányzat felelősen gondolkodik és cselekszik, mindenhol megpróbálnak spórolni, takarékoskodni. Meghallgattam az ezzel kapcsolatos elképzeléseket.

Van olyan önkormányzat, amely úgy látja, nem lesz probléma, meg tudja oldani a megnövekedett rezsiköltségek miatt kialakult helyzetet, mert korábban már áttértek a gázfűtésről.

– Akad olyan település, ahol még él a szolgáltatóval korábban kötött szerződés, vagy árajánlatot várnak. Néhányan azt mondták, talán tudják majd finanszírozni, de sajnos a többség azt az információt adta, hogy a tervezett, és még az ezután meghozandó takarékossági intézkedések mellett sem látják finanszírozhatónak az önkormányzat működését, a nyolcszorosára, tízszeresére nőtt rezsiárak miatt. Nyilván az elsődleges feladat az, hogy először pontosan átlássák a települések a helyzetüket, ezután tudjuk megtenni a következő lépéseket – tájékoztatta hírportálunkat a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában