1956. október 23.

2022.10.23. 20:11

Fényjáték: fellobbantak az emlékezés fényei Jászberényben

Szentmisével, az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek felidézésével emlékeztek a hősökre október 23-án délelőtt Jászberényben.

Illés Anita

Forrás: Pesti József

„Míg szívünk dobog, ’56 él” címmel a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Technikum és Szakképző Iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd a Ferencesek terén, az 56-os emlékműnél, a városháza falán található emléktábláknál koszorúkat helyeztek el a résztvevők. A tiszteletadás a Fehértói temetőben, az 1956-os forradalom és szabadságharc jászberényi hősei emlékére állított kopjafánál folytatódott.

Az esti órákban fellobbantak az emlékezés fényei, a városháza falán vetítéssel egybekötött fényjáték jelenítette meg a hatvanhat évvel ezelőtti eseményeket és mécseseket gyújtottak az emléktábláknál. Az ünnepi programsorozathoz kapcsolódott a Forradalmi Slam Poetry est a Lehel Film-Színházban, valamint a Szerencsés Dániel című színes magyar filmdráma ingyenes vetítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában