Galériával

2022.10.30. 14:46

Tök jó finomságokat kaptak a jászberényi állatkert lakói

Tökös napra várták a látogatókat vasárnap a Jászberényi Állat- és Növénykertben.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A gyűjtemény legnépszerűbb őszi programján már hagyomány, hogy a gondozók és a látogatók közösen állítanak össze tökös lakomát az állatoknak. A bemutatótéren nagy volt a nyüzsgés, kicsik és nagyok sorra készítették az ínycsiklandó falatokat. 

Zamatos gyümölcsökkel, zöldségekkel és húsféleségekkel teltek meg a töktányérok és tökkosárkák. A gyerekek már alig várták, hogy a gazdagon összeállított csemegékkel útra keljenek és elkezdődjenek az izgalmas látványetetések, melyek keretében a gondozónők átadták a finomságokat a zoo lakóinak. A tökös bőségtálnak természetesen minden kis kedvenc örült, hiszen jóízűen fogyasztották el a vitaminokban, tápanyagokban gazdag ételeket. 

Látva ezt a pazar lakomát, a "kukták" szívét is boldogság járta át, hogy hozzájárulhattak az állatok öröméhez. A rendezvényt faragott tökfejek szépségversenye, ügyességi feladatok és bátorságpróba is színesítette.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában