Galériával

2022.10.23. 14:15

Ünnepi istentisztelettel emlékeztek a forradalomra Karcagon

Karcagon ünnepi istentisztelettel emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanhatodik évfordulójára.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A karcagi ‘56-os megemlékezések az Északi temetőben, Kemény Pál mártír sírjánál kezdődtek, ahol vasárnap délelőtt beszédet mondott Konczné Lehoczky Krisztina református lelkész. Ezután virággal és főhajtással tisztelegtek a mártír síremléke előtt a Kemény család tagjai, a város vezetői, az országgyűlési képviselők, valamint az intézmények és a civil szervezetek képviselői.

A program a Kossuth téren, az Országzászló ünnepélyes felvonásával folytatódott, melyben közreműködtek a Kováts Mihály Huszárbandérium huszárjai, valamint a Karcagi Rézfúvós Együttes tagjai.

Ezt követően a Református Nagytemplomban Koncz Tibor esperes ünnepi istentiszteleten emlékezett meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hatvanhatodik, illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának harmincharmadik évfordulójáról.

Az istentisztelet után a városháza előtti téren dr. Fazekas Sándor kormánybiztos, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet. Szavalattal közreműködött Szopkó Rita, majd a városi és megyei vezetők, az országgyűlési képviselők, a pártok, az intézmények és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a a városháza falán található  ‘56-os emléktáblát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában