Oktatás

2022.10.27. 13:43

Változik a tanév rendje a Szolnok Campuson

A Debreceni Egyetem a magas energiaárak miatt felmerülő több tízmilliárd forintos plusz kiadását különböző intézkedésekkel igyekszik mérsékelni.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mészáros János

– A hőmérséklet csökkentése mellett egyes épületeket rövidebb-hosszabb időszakra használaton kívül helyezünk, más épületekbe vagy akár campusokra koncentrálva a tevékenységet. A Szolnok Campus esetében csak az A épület földszintjén és I. emeletén lesz munkavégzés, míg a kollégiumból a hallgatókat a Liget Hotelbe költöztetjük – tájékoztatta hírportálunkat az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont.

Megváltozik a tanév időbeosztása is.

– A szemeszter december 9-ig tart, az időszak tehát egy héttel rövidül. December 12 és 21. között lesz a vizsgaidőszak első szakasza, majd – kari döntés alapján – az egészségügyi intézmények területén működő képzések kivételével január 8-ig szünetel a vizsgáztatás. A vizsgaidőszak második szakasza, így a karok többségénél január 9-től február 10-ig tart majd – részletezték.

A második félév szorgalmi időszaka később kezdődik, így annak vége is tolódik.

– Az esetleges extrém hideg idő a tervezett februári munkarendet befolyásolhatja – tették hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában