Esemény

2022.11.17. 12:19

A tolerancia fontosságát hangsúlyozták Szolnokon

Fontos témát jártak körül a hatodik alkalommal megrendezett találkozón.

Kovács Berta

A színpadon (balról) dr. Nagyné Varga Ilona, Molnár Lajos Milán, Vincze Rita, Demeter István és Czakóné Gacov Katalin várta a kérdéseket

Fotó: Kovács Berta

Zsúfolásig megtelt a minap a szolnoki TISZApART Mozi legnagyobb terme. Idén immár hatodik alkalommal adott otthont az intézmény a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CsEÖH) ingyenes rendezvényének, melyet a Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából szervezett.

Mint dr. Nagyné Varga Ilona, a CsEÖH elnöke kiemelte, minden alkalommal a tolerancia valamilyen vonatkozásával kapcsolatos téma köré szervezik e találkozókat. Ezúttal a tolerancia és a kultúra kapcsolatát állították a középpontba.

– Számomra a tolerancia a műveltség szinonimája – hangoztatta Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, aki a magyar sajátosságnak számító közművelődési forma, az Agóra hálózat működését mutatta be.

Vincze Rita, a Damjanich János Múzeum közönségkapcsolatokért felelős osztályvezetője az idén augusztusában elfogadott, legújabb múzeum definíció köré építette fel eszmefuttatását. Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény igazgatója pedig a toleranciát gyakorlatban is prezentáló szolgáltatásaikat mutatta be.

Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész egy kisfilmet hozott, mely a Boldog Sándor István szobrának elkészítését mutatta be, míg Demeter István, a Tisza Mozi Kft. ügyvezetője a mozi működését, átalakulását ismertette, de szólt változatos programjaikról és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Esély Egyesülettel való együttműködésről isl.
Az előadásokután a vendégek pódiumbeszélgetésen osztották meg egymással gondolataikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában