Felajánlások

2022.11.22. 16:55

Adománygyűjtéssel segítik a Jászkunságban élőket

A megyei önkormányzat a Magyar Református Szeretetszolgálattal már három éve közösen indítja az immár hagyományos „Szeretetdoboz” akciót.

P. Pusztai Nóra

Az adománygyűjtésről tartottak sajtótájékoztatót

Fotó: Nagy Balázs

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén két karitatív szervezettel együttműködve szervez adventi jótékonysági adománygyűjtő akciót. A részletekről Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszélt a keddi sajtótájékoztatón

– A tél beálltával nő a rászorulók száma, emberi kötelességünk, hogy ha tehetjük, segítsünk. Évek óta jó példát mutat a megye, a lakosság, a civil szervezetek, az önkormányzatok és cégek nemcsak karácsony közeledtével fognak össze. Bízunk abban, hogy a szűkebb hazánkban élő családoknak, gyermekeknek nem kell nélkülözniük az ünnepekkor – hangsúlyozta.

A megyei önkormányzat a Magyar Református Szeretetszolgálattal már három éve közösen indítja az immár hagyományos „Szeretetdoboz” akciót.

– Idén mindenki jobban átgondolja mennyit és mire költ. Aki teheti és lehetősége van rá, akár egy termék felajánlásával is csatlakozhat, hiszen sok kicsi sokra megy – emelte ki Dobis-Lucski Zsófia, Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. A szervezet képviselői negyven, Tiszaszentimrén összeállított cipősdobozzal érkeztek a sajtótájékoztatóra, melyet át is adtak Sándorné Pólik Rózának, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ, Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetőjének.

A másik jótékonysági akció ugyanis hozzájuk kapcsolódik. A megyei önkormányzat közösségi oldalán egy kívánságalbumot aktiváltak, az intézményben élő gyermekek és szülők vágyainak teljesítésével személyesebbé tehető az adomány. A felajánlásokat a megyeháza portáján fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában