Adománygyűjtés

2022.11.15. 17:25

Idén is szebbé tenné a rászorulók ünnepét a szolnoki Ahmadné dr. Labanics Éva

Kezdetben csak nőknek, nem sokkal később már az összes, szolnoki hajléktalanszállón élő ellátottnak gyűjtött karácsonyi ajándékokat Ahmadné dr. Labanics Éva. A szolnoki családjogi szakjogász idén is várja a jólelkű adományozók felajánlásait, főként tisztálkodószereket, édességeket, összesen nyolcvan csomagot kellene összeállítania.

Molnár-Révész Erika

Ahmadné dr. Labanics Éva a felajánlásokat szolnoki irodájában várja, ahol elosztja, becsomagolja azokat

Fotó: Mészáros János

– Már elkezdtem a felmérést azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán lesz-e idén, aki segíteni szeretne. Óriási meglepetésemre, rövid időn belül átlépte a negyvenet a felajánlók száma a közösségi oldalon – mondta az ez évi gyűjtésről Ahmadné dr. Labanics Éva.

Nem ez az első alkalom hogy a szolnoki családjogi szakjogász advent időszakában gondol a rászorulókra, már negyedjére hirdette meg adománygyűjtő akcióját. Míg korábban személyre szabottan igyekezett teljesíteni a hajléktalanszállón élők karácsonyi kívánságait, mint könyvek, hímzőfonalak, melegítő, az idei, nehéz évben kisebb ajándékokat várna szolnoki irodájában.

– Sajnos minden évben egyre több ellátottnak gyűjtök. Míg tavalyelőtt negyvenhat, tavaly hatvannégy, idén már nyolcvan főnek kellene összeállítanom a meglepetéscsomagot. Jelenleg több a férfi, ők most hatvannégyen vannak, emellett tizenhat női ellátott van, és ez jó, mert azt jelenti, hogy nincs annyi nő az utcán, mint a korábbi években. Azt beszéltük meg a hajléktalanszálló vezetőségével, hogy mivel nagyon nehéz most a gazdasági helyzet, idén nincsenek nagyobb kívánságok.

Elég egy akár cipősdobozba is beleférő ajándékcsomag, illatszerekkel, valamint édességgel, instant kávéval, maximum a zokni, fehérnemű még belefér, hiszen arra mindig szükség van – mondta a szakjogász.

Hozzátette: nagyon jó érzéssel tölti el, hogy már rengeteg felajánlás érkezett, egyelőre főként olyanoktól, akik a korábbi években is fogékonyak voltak arra, hogy legalább az ünnepet tegyék szebbé egy kicsit a fedél nélküliek számára, hiszen küldetésének ez a célja.

– Úgy szocializálódtam, hogyha tudunk, segítsünk. Adjunk hálát azért, hogy nekünk legalább van, több van, és úgy gondolom, hogy kicsit mindig kell visszaadni ebből a többől, jóból. Bár valóban sok időmet elveszi a szervezés és a csomagok összeállítása, mégis minden évben feltölt ez a kezdeményezés. Ugyanis a hajléktalansághoz gyakran társulnak előítéletek, ám ennél az akciónál soha, egy rossz szót, vagy negatív visszajelzést sem kapok – fejtette ki Éva.

Az adományokat legkésőbb december 15-éig várja a Szapáry út 10. szám alatt található irodájában, előzetes egyeztetés után. A részletekről a Hajléktalan nők című közösségi oldalon lehet bővebben tájékozódni.

Nagyon sikeres volt a tavalyi akció

A kezdeményezést négy évvel ezelőtt kifejezetten hajléktalan nőknek indította Ahmadné dr. Labanics Éva.

– Volt egy hasonló kezdeményezés Budapesten, ami kifejezetten a fedél nélkül élő nőket célozta meg, ez adta az alapötletet, és így vettem fel a kapcsolatot a szolnoki Humán Szolgáltató Központtal. Először még csak a nőket, majd a szállón élőket leptük meg, de annyi felajánlás érkezett, hogy tavaly már mindenkinek tudtam vinni, azoknak is, akik az éjjeli menedékhelyet vették igénybe, vagy az utcán éltek. Hozzájuk az utcai szociális munkások juttatták el a karácsonyi csomagokat – mondta a kezdeményezés elindítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában