Galériával

2022.12.09. 17:25

Még szombaton is látható lesz a Szent Korona másolata Abonyban

A településen nagy tisztelet övezi hazánk egyik legfontosabb jelképét.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

A Szenior Akadémia nevű program keretében érkezett pénteken az abonyi városháza dísztermébe a Szent Korona másolata. Az eseményen a replika tulajdonosa és egyben készítője, Hummel Gizella ötvösművész is részt vett. 

– Az ötletgazda Szeremi Anikó, a polgármesteri hivatal munkatársa volt, aki segít az idősekkel való kapcsolattartásban is. Felmerült, hogy a szép ereklyét minden érdeklődő láthatná a településen. Így szombaton is bárki megtekintheti azt a városháza dísztermében 14 és 18 óra között. Mindebben Járdány Vanda önkormányzati képviselő nyújt segítséget – tájékoztatta hírportálunkat a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Lőrinczy Veronika elmondta, a településen nagy tisztelet övezi hazánk egyik legfontosabb jelképét.

– Koronánk a magyar államot és annak jogfolytonosságát megtestesítő szimbólum. Mi abonyiak több, a régi Magyarország területén lévő testvértelepüléssel tartunk kapcsolatot, így a Szent Korona egyben a velük való kölcsönös együttműködés szimbóluma is. Ezenfelül pedig egy igazi műremek, mellyel kevés ország büszkélkedhet. Története misztikus kuriózum, mely kutatók sokaságát bírta már munkára – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában