Segítség

2022.12.12. 17:25

Bútorokat kaptak a martfűi mentőállomás dolgozói

Foteleket és kanapét adományozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a martfűi mentőállomás munkatársainak. A bútorokat hétfőn adták át, az ajándékkártyán kapott további összegből tervek szerint szendvicssütőt vásárolnak majd.

P. Pusztai Nóra

Bontovics János (balra) a bútorok mellett egy ajándékutalványt is átvett dr. Berkó Attila főispántól és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőtől

Fotó: Nagy Balázs

Szűkös folyosó, még kisebb helyiségek fogadtak, amikor a beléptünk a martfűi mentőállomásra. Dr. Berkó Attila főispán adománnyal érkezett a tiszazugi városba. Ahogy megtudtuk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai évről évre karácsony közeledtével egy-egy mentőállomás javára gyűjtenek, most a martfűit választották. Egyeztetések után kanapét és foteleket vásároltak, illetve egy ajándékutalványt adtak át.

– Ezzel szeretnénk megköszönni azt az áldozatos munkát és szolgálatkészséget, amit a térségben élők egészségének megóvásáért tesznek. Figyelemmel kísérjük munkájukat, amiben tudunk segítünk, azért, hogy minél nyugodtabbak tudjanak felkészülni a szolgálatra és minél több bajba jutott embertársunkon tudjanak segíteni a későbbiekben – hangsúlyozta dr. Berkó Attila.

Herczeg Zsolt, országgyűlési képviselő hozzátette, hálás a hivatali dolgozók segítőkészségéért.

– Szerencsére vannak segítő szándékú emberek, akik gondolnak ránk és adományokkal segítenek. Amikor felhívtak a hivataltól és egyeztettünk, akkor csak annyit mondtam, hogy kényelmi eszközre lenne szükségünk.

A régi fotelek már nagyon leamortizálódtak. Az új bútorok egyértelműen emelik mentőállomásunkon a komfortérzetet

– mondta Bontovics János, az állomás vezetője.

Az épület felújítását, a szigetelést, a nyílászáró- és garázsajtócserét az önkormányzat nemrégiben végeztette el. Ám még így is akad tennivaló.

Ha ismét kapnék egy telefont, amikor megkérdezik mire lenne szükség, egyértelműen azt mondanám, hogy a padló felújítására, a helyiségben igen elhasználódtak, ez a következő álmunk

– tette hozzá Bontovics János.

Martfűn egyébként váltott műszakban tizennégy mentő dolgozik. Körülbelül harmincezer lakost látnak el, a környékbeli hét- nyolc településre vonulnak. A két autójuk átlagos futásteljesítménye tizenkét-tizenháromezer kilométer. Leggyakrabban a 442-es közelsége miatt közúti balesetekhez vonulnak, de nem elenyészőek a belgyógyászati megbetegedések sem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában