Galériával

2022.12.24. 13:00

Cibakra csábít a térség legnagyobb betleheme

Nem ez az első alkalom, hogy lelkes fiatalok betlehemet építettek a Cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templomban, idén azonban alkotásuk alapterülete majdnem eléri a hatvan négyzetmétert. A látványt fokozza a megannyi fényelem és a szökőkúttal összeépített tó.

P. Pusztai Nóra

Herkó Ágoston (jobbról a második) segítőivel, valamint Varga Tamás plébánossal az óriási építmény előtt. A tervezéssel együtt közel négy hétig tartott a különleges betlehem elkészítése

Fotó: Nagy Balázs

A tiszazugi nagyközség templomában felépített betlehem egyedülálló a térségben. A nem mindennapi építmény megálmodója a Hajnóczy József gimnázium tizedikes tanulója, Herkó Ágoston, aki már gyermekkora óta évről évre egyre nagyobb betlehemet alkot. 

– Folyamatosan vásároltuk a figurákat, először csak otthonra, de már nem fért el. Aztán egyszer az atya elvitt minket ministránskirándulásra Vörsre, ahol Európa egyik legnagyobb betleheme van, körülbelül hetven négyzetméteres. Akkor határoztam el, hogy a cibaki templomban is építek egyet – mesélte Ágoston. 

A tervezéssel együtt közel négy hétig dolgoztak az installáción. 

Herkó Petra, Tóth Barnabás és Tóth Ádám segítette a munkát, az iskola után a templomba siettek, ahol gyorsan elrepült az idő az építéssel. A különleges betlehem csodájára járnak a helyiek és a környékbeliek is, a misére érkezők szívesen fotózkodnak mellette. A mű hamvazószerdáig, azaz február huszonkettedikéig díszíti a templomot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában