Galériával

2022.12.02. 14:11

Egészségügyi szakdolgozók versenyeztek a szolnoki kórházban

Elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot a megye egészségügyi szakdolgozói pénteken a Hetényi Géza kórházban. A szakdolgozók idei szakmai versenyére 6 csapat nevezett a megye minden kórházából, a legjobb az országos döntőbe jut tovább.

Molnár-Révész Erika

A négy fős csapatoknak a szakszerű újraélesztést is be kellett mutatniuk a kilenc fős zsűri előtt

Fotó: Nagy Balázs

Életmentők, Sürgék, Szívhatás... – ilyen fantázianevekkel indultak a 4 fős csapatok az idei egészségügyi szakdolgozók szakmai versenyén pénteken, a Hetényi Géza kórházban.

A megmérettetést a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezte, ebben az évben összesen 6 csapat nevezett, a megye minden kórházából. Így a mezőtúri kórházból, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházból, a karcagi Kátai Gábor Kórházból, valamint a házigazda, Hetényi Géza kórházból is indultak csapatok a vetélkedőn.

– A szakmai tudásról kell számot adniuk, de igyekszünk a kemény szakmai feladatok mellett - amelyek az alapápolás, szakápolás, és az újraélesztés témaköréből épül fel - egy kicsit játékosabbá is tenni a versenyt, hiszen itt az is a cél, hogy mindenki feltöltődve menjen haza – tájékoztatott Dankó Zsuzsanna osztályvezető főnővér, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezetének elnöke.

A versenyzők előbb elméleti, majd az úgynevezett Skill-laborban - amely élethű szituációk szimulálására ad lehetőséget - gyakorlati tudásukról is számot adtak.

A győztes csapat az országos döntőbe jut tovább, melyet tavasszal rendeznek Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában