Program

2022.12.21. 18:08

Együtt ünnepeltek az szolnoki idősotthon lakói

Karácsonyi ünnepséget tartottak szerdán délután a Vízpart körúti idősek otthonában. A rendezvény nyitányában elhangzott: régen várt alkalom ez a mostani, hiszen közös karácsonyt az elmúlt években nem rendezhettek a koronavírus-járvány miatt.

Hartai Gergely

Az idősek már nagyon várták, hogy újra együtt ünnepelhessenek

Fotó: Mészáros János

Az idősotthon lakóit elsőként Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere köszöntötte. A városvezető kiemelte, sokan vágytak már arra az intézményben, hogy immár széles körben, együtt ünnepelhessenek.

– Ha valaki az otthonban körülnéz, akkor azt látja, hogy jó helyen, biztonságban vannak az itt lakók. Hála és köszönet jár azoknak, akik éjt nappallá téve, egész évben tesznek azért, hogy az idősek megtalálják a helyüket, és otthon érezzék magukat. Úgy vélem, itt a gondozók lelkében is jelen vannak a szépkorúak – dicsérte a helyszínen folyó szakmai munkát Szalay Ferenc.

A polgármester hozzátette: fontos dolognak tartja, hogy a szükséges források rendelkezésre állnak ahhoz, hogy megfelelően működjön a szolnoki idősellátás. 

Álláspontja szerint egy város életében alapvető feladat, hogy ideális feltételeket teremtsen az idősebb generációnak.

A program vendége volt dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője is, aki ünnepi szavaiban a gondoskodás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

– Az ember mentális megtartásához számos dolog kell, így például az intézményben dolgozó szakemberek és az itt élők családjai egyaránt. Azt kívánom a lakóknak, hogy minél gazdagabb kapcsolatuk legyen egymással. A karácsony mindannyiuk számára hozzon megnyugvást, és egymást megbecsülve éljék meg az év legszebb ünnepét – zárta mondandóját a képviselő.

Az eseményen jelen volt Szalay Ferenc és dr. Kállai Mária is
Fotós: Mészáros János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában