Siker

2022.12.08. 18:43

Idősbarát díjjal jutalmazták Abonyt

Idősbarát önkormányzat elismerést vehetett át szerdán a Vigadóban rendezett díjátadó ünnepségen Pető Zsolt, Abony polgármestere.

Hartai Gergely

Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester (balról), Korbély Csabáné, a humánpolitikai bizottság elnöke, Pető Zsolt polgármester és Járdány Vanda önkormányzati képviselő a rangos elismeréssel

Fotó: Abony sajtó

Csák János kulturális és innovációs miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter döntése nyomán Idősbarát önkormányzat díjjal jutalmazták Abonyt. A rangos elismerést szerdán adták át a budapesti Vigadóban.

Pető Zsolt polgármester a díj átvételét követően úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy nagy öröm az önkormányzat számára, hogy a szépkorúakért végzett tevékenységet a szaktárca ilyen jelentős kitüntetéssel jutalmazta.

– A díjjal együtt másfél millió forintot is kaptunk, melyet szintén az idős abonyi lakosok programjaira fordítunk. Kikértük az Idősügyi Tanács tagjainak javaslatát, mivel szeretnénk ha ők döntenék el, mire van a legnagyobb szükség. A koronavírus-járvány idején már sikerült kialakítanunk egy aktív hálózatot, mellyel támogathattuk idős embertársainkat – részletezte Pető Zsolt.

Miután arról beszélt, hogy a település idősügyi tanácsa aktív szerepet játszik abban, hogy minden nehéz élethelyzetben lévő idős abonyinak segíthessenek. 

– Büszke vagyok rá, hogy ekkora sikerrel és aktivitással működik a Szenior Akadémia, és egyre többen vesznek részt a programokon – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában