ZöldErő

2022.12.22. 12:22

Lakókörnyezetükben szedték össze a szemetet a szolnokiak

Legtöbbször a Tisza mentén, a Zagyva parton, nevükhöz hűen a zöldterületeken tevékenykednek a Szolnoki ZöldErő tagjai.

R.Á.

A szolnoki ZöldErő csoport szervezésében indult karácsonyi szemétszedés.

Fotó: Nagy Balázs

 A tisztább környezetért „dolgozó” csapat ezúttal mégis a belvárosban, a lakóházak között indult útnak, s gyűjtötte a járdák mentén szétszóródott szemetet.

– A cél most kifejezetten az volt, hogy a lakóhelyünk környezetét tisztítsuk meg. A csapatból többen itt lakunk a környéken, s csatlakoztak még hozzánk olyanok, akik szintén erre élnek – foglalta össze a csütörtök délelőtti esemény lényegét Szabovik Tamás. 

Mindeközben gyülekeztek az önkéntesek és elkezdték zsákba szedegetni a cigis dobozokat, kis műanyag poharakat, de még egy eldobott kabátot is találtak. A kezdőpont a Szántó körúton volt, a kis csapat aztán a Moha út felé sétált, elmentek a Zagyváig, majd a Várkonyi tér környékét tisztították, ahonnan a Szántó körúton tartottak visszafelé, miközben összeszedtek minden hulladékot, ami nem a járdákra, füves területekre való. 

A cél az volt, hogy tiszta környezetben várhassák az ünnepeket
Fotós: Nagy Balázs

– Tudjuk, hogy sajnos vannak, akik eldobják a szemetet, de itt a házak között sokszor a nyitva felejtett kontérekből fújja ki a szél a szemetet. Ezeket most összeszedtük. Célunk az volt, hogy a hely, ahonnan reggel munkába indulunk és ahová este pihenni térünk, vagyis az otthonunk, az otthonunk környéke is tisztán várja a karácsonyt – fogalmazta meg végül a Szolnoki ZöldErő tagja, aki köszönetét fejezte ki az ünnepi akcióhoz csatlakozó lelkes környezetszépítőknek.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában