Adomány

2022.12.15. 11:25

Rendkívüli hírt jelentett be a múzeum, Ceglédre került Tony Curtis zsebórája

A szenzációs ritkaságot jövőre láthatja majd először a közönség.

Hartai Gergely

Riktaság birtokába jutott a ceglédi Kossuth Múzeum

Fotó: Kisfaludi István/ Kossuth Múzeum Facebook

Dr. Túri József és családja egy arany zsebórát adományozott a minap a ceglédi Kossuth Múzeumnak, melyet Zakar József igazgató vett át. Az óra eredeti tulajdonosa a világhírű filmszínész, producer, író, Tony Curtis (1925-2010) volt – jelentette be a nem mindennapi hírt az intézmény.

A múzeum arról is beszámolt, hogy az ikonikus tárgyat az ő hagyatékából vásárolta meg 2013-ban dr. Túri József, akit – családtagjaival együtt – hosszú évtizedek óta, szülővárosát gazdagító polgárként is ismernek Cegléden. Mostani adományát szintén a város iránti tisztelet motiválta.

Mint ismert, Tony Curtis, az amerikai színészlegenda, büszke volt magyar származására. Többször járt Magyarországon, és adományokkal támogatta a magyar zsinagógák, illetve zsidó temetők megújítását. Elment Mátészalkára is, ahonnan a szülei kivándoroltak az Egyesült Államokba. 

A Kossuth Múzeum már 2023-ban méltó alkalmat teremt ahhoz, hogy e jeles műtárgyat a széles nyilvánosság is megismerhesse – hívta fel a figyelmet a kiállítóhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában