Adomány

2022.12.08. 19:02

Tartósélelmiszer-csomagot osztottak a rászorulóknak Szolnokon

Mozgalmas, ám de örvendetes napja volt csütörtökön a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás (SZKTT) Levente úti Humán Szolgáltató Központ (HSZK) munkatársainak. Felajánlásokból aznap 200 rászoruló szolnoki család számára oszthattak szét tartósélelmiszer-csomagot. Az adományozók a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezetei voltak és a Szolnok Segít Programon keresztül jutottak el a segélyezésre szorulók regisztrált csoportjához.

Mészáros Géza

A nyugdíjas Tóth Éva nagymamának Fejér Andor alpolgármester adta át az élelmiszercsomagot

Fotó: Mészáros János

Fejér Andor alpolgármester hangsúlyozta, akadnak környezetünkben kispénzű családok, melyek a megyeszékhelyen jól működő HSZK révén „szem előtt” vannak, ezáltal a segítség is megtalálja őket. Hangsúlyozta, hogy a 13 éve elindított Szolnok Segít Program nem csupán az év utolsó, ünnepi hónapjában, hanem az év bármely szakában fogad és a megfelelő helyre továbbít minden felajánlást. 

Kiss Róbert, a NAK megyei igazgatója kiemelte, hogy a térség gazdatársadalmára mindenkor lehet számítani. Elmondta, több éve segítik a szerényebb körülmények között élőket, ezúttal a helyben megtermelt tartós-élelmiszerekkel kívántak kedveskedni.

Az adományokat Hegyi Anita, a HSZK igazgatója és Tordáné Mátyus Emese, a Szolnok Segít Program koordinátora fogadták, illetve munkatársaikkal közösen osztották szét a Levente úti intézmény épületében.

– Nagyon szépen köszönöm a csomagot, higgyék el, megfelelő helyre kerül. Nem szégyen a szegénység, csupán egy igen kellemetlen helyzet – állapította meg az adományosztáskor sorban álló Tóth Éva. Elmesélte, hogy 4 gyermeke és 3 unokája van, de anyaként és nagymamaként sajnos keveset tud nekik segíteni, így ünnepek ideje alatt pedig még kevesebbet ajándékozni számukra a mindössze 26 000 forintos kisnyugdíjából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában