Fejlesztés

2022.12.02. 06:55

Több forgalmas csomópontot is átalakítanának Jászberényben

A település forgalma növekszik, egyre több az autó az utakon, így fejlesztésekre van szükség.

Hartai Gergely

Dr. Besenyi Orsolya és Bódis Béla a csomópontok fejlesztését hangsúlyozták

Közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Szatmári Hotel sarkánál dr. Besenyi Orsolya, a FIDESZ-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt és Bódis Béla, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke. A program főtémája a település közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése volt.

Dr. Besenyi Orsolya kiemelte: a kormány segítségével befejeződött a várost elkerülő út harmadik, egyben utolsó szakasza. Ezzel együtt azonban más jelentős beruházásokra is szükség lesz Jászberény járműforgalmának kezelése érdekében.

– Most egy olyan közlekedési csomópontnál állunk, amelyet át kell alakítanunk. Ugyanakkor nem csak itt van feladatunk, hanem a Bercsényi és a Dózsa György utca sarkánál is, ahol szintén áldatlan állapotok uralkodnak – emlékeztetett a polgármesterjelölt.

– A település forgalma növekszik, egyre több az autó az utakon, így egyre több csomópontot kell kezelnünk – vette át a szót a Városüzemeltetési Bizottság elnöke. 

Bódis Béla közölte: még novemberben döntöttek egy komplex szakmai terv elkészítéséről. A dokumentum egyebek mellett forgalomszámlálást tartalmaz, de arra is kitér majd, hogy milyen tehergépjármű-forgalmi tilalmakra van szükség a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában