Testületi ülés

2022.11.16. 18:12

Továbbra sem lezárt ügy a Malom-projekt Jászberényben

Soron következő nyílt ülését tartotta szerdán délután a jászberényi önkormányzat. A városházi eseményen a település közlekedési projektjéről és az idei év gazdálkodásáról is egyeztettek a küldöttek. Téma volt emellett Jászberény településrendezési tervének módosítása is.

Harta Gergely

Jászberényi városháza

Fotó: Pesti József

Az ülés első részében a „város közigazgatási területén autóbusszal végzett, menetrend szerinti, helyi személyszállítási szolgáltatás ellátása” megnevezésű pályázatról tárgyaltak a képviselők.

Bódis Béla, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke a napirenddel kapcsolatban felidézte: az elmúlt csaknem három évben működött egy közlekedési munkacsoport, amelynek az volt a feladata, hogy áttekintse, milyen tömegközlekedésre van szüksége Jászberénynek. Mára odáig jutott a település, hogy az utolsó pillanatban egy pályázat kiírása mellett kellett dönteni.

Ezt követően Balogh Béla alpolgármester kapott szót, aki arról beszélt, mekkora terheket jelentenek a közlekedési feltételek Jászberény számára. 

– Három év alatt akár negyedmilliárd forintba is kerülhet a közösségi közlekedési finanszírozása – hívta fel a figyelmet.

Dobrán Gyula önkormányzati képviselő (Mi Hazánk) ezután arra kereste a választ, hogy mennyi idő alatt lehetne egy saját flottát felállítani. Álláspontja szerint ugyanis egy önálló járműparkkal akár a felére is lecsökkenthetők a költségek.

A grémium megvitatta az önkormányzat idei évi gazdálkodásának I-III. negyedévi helyzetét is. 

– A Malom kérdése ebben az évben sem zárult le, az elkövetkezendő feladatok nagyban függnek a projekt lezárásától, mely komoly felelőssége az önkormányzatnak – emelte ki a napirendi pont vitáján Tamás Zoltán, a Fidesz helyi frakciójának vezetője.

A képviselő hozzátette, úgy véli, a városvezetés több forrásért is lobbizhatott volna az elmúlt időszakban, az egyes pályázatok szintjén ugyanis szerinte többet érdemelt volna Jászberény.

Az eseményen külön tárgyaltak a város településrendezési tervének módosításáról. Alvári Csaba főépítész a téma kapcsán arról beszélt, hogy a Jász-Plasztik Kft. levélben fordult az önkormányzathoz, melyben a rendezési terv változtatását kérte.

– Mindezt azzal indokolták, hogy szeretnének egy napelemes erőművet létesíteni a Mercedes szalon mögötti telkükön, illetve a jákóhalmi úton lévő régi irodaházukban mérnöki lakásokat alakítanának ki. Ezeknél az ingatlanoknál az övezeti besorolás nem megfelelő, ezért fordultak az önkormányzathoz, hogy módosítsák a besorolásokat az érintett helyszínek esetében – tájékoztatott a szakember, majd hozzáfűzte, a cég vállalná az adminisztrációs költségeket is. Az ügyintézési folyamat azonban az előterjesztés megszavazásával indítható el. A határozati javaslatot végül tizenkét igen szavazattal elfogadta a testület.

A program záró részében a képviselő-testület idei munkatervének módosításáról, illetve egy önkormányzati tulajdonú terület százhetven négyzetméteres részének haszonkölcsönbe adásáról tanácskoztak a képviselők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában