Verseny

2024.04.26. 14:30

Füst gomolygott a szolnoki Tiszaligetben, gázálarcot húztak a fiatalok – videóval, galériával

Általános és középiskolás diákok is összemérték tudásukat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség által szervezett ifjúsági versenyen. A tegnapi megméretésnek a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ adott otthont, az eseményen 11 vármegyei intézmény tanulói vettek részt.

Köllő Judit

A fiatalok egy-egy állomáson a katasztrófavédelem munkájához kapcsolódó feladatokat kaptak – mondta el hírportálunknak Németh Ádám tűzoltó főhadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Katasztrófavédelem, feladat, verseny
Összesen tíz, katasztrófavédelemmel kapcsolatos feladatot kellett teljesíteni a diákoknak
Fotó: Nagy Balázs

– Ugyanakkor akadtak olyan helyszínek is, ahol a rendőrség és a katonaság készült különböző feladványokkal. A tűzvédelmi pontnál például egy olyan házban kellett helyt állniuk a résztvevőknek, melybe előzőleg füstöt fújt egy gép. Egy másik helyszínen az ár- és belvíz elleni védekezéssel kapcsolatos ügyességi feladatokkal fogadták a fiatalokat. Fontos célkitűzésünk, hogy a diákok megismerjék a katasztrófavédelem működését, valamint olyan ismereteket szerezzenek, melyeket a későbbiekben a való életben is hasznosítani tudnak – tette hozzá a szóvivő.

Tíz állomáson kellett bizonyítaniuk

A fiatalok összesen tíz állomáson haladtak végig, egy-egy ponton 15 perc állt rendelkezésükre, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

Aszódi Ádám, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója nem először jelentkezett a megmérettetésre.

Füsttel teli ház is várt az indulókra 

– Nem ez az első versenyem, de így is izgatottan vártam az idei versenyt – mesélte. – Igyekszünk tanulni a korábbi évek hibáiból és minden esztendőben jobban teljesíteni. Kifejezetten élveztem azt a feladatot, ahol egy füsttel teli házba kellett bemenni, és ott különféle tárgyakat kerestünk. Míg a csapattársaim tűzvédelmi kérdésekre feleltek, addig nekünk össze kellett szerelni az épületben összegyűjtött eszközöket – idézte fel Aszódi Ádám a verseny egyik legizgalmasabb kihívását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában