Vizsgálat

2024.04.26. 15:30

Kérik, hogy minél többen menjenek el: fontos szűrést tartanak Mezőtúron

Egy hónapig van lehetőségük a mezőtúriaknak, hogy részt vegyenek egy fontos szűrővizsgálaton. Tüdőszűrést tartanak a városban.

Rimóczi Ágnes

Tüdőszűrést tartanak Mezőtúron a Kézműves Házban (Petőfi Sándor u. 56.). A vizsgálatra egészen május 24-ig lehet jelentkezni hétfőn és szerdán délelőtt tizenegy és délután öt óra között, kedden, csütörtökön és pénteken pedig reggel nyolc és délután kettő óra között.

röntgen, vizsgálat
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A 40 év feletti állandó, vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező mezőtúri lakosok térítésmentesen, beutaló nélkül vehetik igénybe a tüdőszűrést (évente egyszer). A 40 évnél fiatalabb mezőtúri lakosok részére a tüdőszűrés csak beutalóval és egyes jogszabályi kivételektől eltekintve csak térítés ellenében végezhető. Beutalót adhat a foglalkozás-egészségügyi orvos (munkaköri alkalmassági vizsgálat), a háziorvos (személyi higiénés alkalmassági vizsgálat) és továbbtanuláshoz, ill. szakmai gyakorlathoz szükséges alkalmassági vizsgálat esetén az iskolaorvos (ebben az esetben a tüdőszűrés térítésmentes). A szűrővizsgálat térítési díja 1700 forint.

– A saját és mások egészségének megőrzése érdekében kérem, a szűrővizsgálaton szíveskedjenek megjelenni! Tegyenek egy lépést egészségük megőrzése, a betegségek korai felismerése érdekében – hívta fel a városlakók figyelmét, dr. Enyedi Mihály, Mezőtúr jegyzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában