Galériával

2022.12.02. 19:18

Véradókat ünnepeltek Törökszentmiklóson

Egy véradással három élet menthető meg. Törökszentmiklóson minden hónapban szerveznek egy-egy alkalmat, nem csoda, hogy bővelkednek a többszörös véradókban. Pénteken azokat köszöntötték, akik legalább húsz alkalommal nyújtották karjukat.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Többszörös véradókat köszöntöttek Törökszentmiklóson péntek délután.

– A városban minden hónapban rendezünk lakossági véradást, idén eddig háromszáznyolcvanhárman jelentek meg, amivel a szlogen szerint – „Adj vért és ments meg három életet!” – ezeregyszáznegyvenkilenc beteg embernek segítettek a felgyógyulásban – tájékoztatta hírportálunkat Gulácsiné Molnár Etelka, megyei véradószervező koordinátor.

Az ünnepségen már a húszszoros véradókat is ajándékkal és emléklappal lepték meg. Jakus-Dorka Évának szervezői munkáját köszönték meg.  

– Hatvan-, hetven-, nyolcvanszoros véradókat is ünnepeltük. Balázs Rozália például mindeddig száz alkalommal nyújtotta a karját – emelte ki.

A résztvevőket vacsorával vendégelték meg, a köszöntők után az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes két táncosa adott rövid műsort. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában