Májusi legolvasottabb hírek

2022.12.25. 10:00

Visszatekintés: Szolnokon vettek búcsút Gál Szabolcs főtörzsőrmestertől

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a híreket, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat májusban.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

1. Szolnokon vettek búcsút Gál Szabolcs főtörzsőrmestertől

Gál Szabolcs főtörzsőrmester, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája április  25-én szenvedett súlyos balesetet, amikor egy kiképző ugrás következtében nem nyílt ki az ernyője és nagy sebességgel a földbe csapódott. Hosszú napokig küzdöttek az életéért, volt esélye a részleges felépülésre, ám május 11-én, mindössze 32 évesen sajnálatosan elhunyt.

2. Halálos baleset történt Fegyverneknél

Egy autó május 25-én reggel a 34-es úton Fegyvernek irányából érkezett, majd a 4-es főútra, Kenderes felé akart tovább haladni.  A sofőr úgy kanyarodott ki, hogy nem biztosított elsőbbséget az ott Kenderes irányából érkező motorosnak és összeütköztek. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Donka Ferenc

3. Halálos baleset: két autó karambolozott Jászladány és Szászberek között

Egy motoros csapat közlekedett Jászladány felől Szászberek irányába május 12-én, amikor három személyautót előztek meg. A motoros konvoj utolsó járműve manőverét már nem tudta befejezni, ezért a szemközti forgalmi sávban haladó személyautó az útpadkára lehúzódott. Az útpadka megdobta a járművet, ami áttért a szemközti sávba, ahol frontális összeütközött egy autóval. A baleset következtében a vétlen személyautó középkorú sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Fotós: Nagy Balázs

4. Teherautóba csapódott egy autó a 442-esen, Tiszaföldvárnál

Két autó ütközött a 442-es főúton, Tiszaföldvár határában a 26-os kilométernél május 12-én reggel. Az egyik autós egy kocsisort előzött, amikor beleütközött egy balra kanyarodó teherautóba. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Tűzoltók és mentők is a helyszínen vannak Fotó: Donka Ferenc

5. Szolnokon is elballagtak a végzős diákok

Május 1-jén, szombaton városszerte elballagtak a középiskolai és gimnáziumi végzős diákok. Látványos felvonulásban gyönyörködhettek azok, akik ellátogattak a Kossuth térre. Kijelölt útvonalon vonultak a ballagó diákok, majd a Rózsák teréhez érve elengedték a több száz színes lufit.

Fotó: Kiss János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában