Kőröstetétlen–Szolnok

2023.01.19. 06:55

Egyelőre nem szerepel a tervek között a teljes útfelújítás

Várat magára a Kőröstetétlent Szolnokkal összekötő út átfogó felújítása. A munkálatok az elkövetkezendőkben is az úthibák javítására korlátozódnak majd.

Hartai Gergely

2019 őszén kezdték meg a szakemberek a Kőröstetétlen–Szolnok közti útszakasz felújítását a Pest vármegyei oldalon

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Amint arról korábban beszámoltunk, még 2019 őszén kezdték meg a szakemberek a Kőröstetétlen–Szolnok közti útszakasz felújítását a Pest vármegyei oldalon. A vármegyehatár túloldalán fekvő kistelepülés számára elsősorban azért volt kiemelkedő jelentőségű a beruházás, mert a faluból sokan járnak át dolgozni Szolnokra.

Az aszfaltozási munkák végeztével Kőröstetétlen belterületén, a Törteli út–Szolnoki út (4609-es – 4613-as út) csomópontjától Pest vármegye határáig tartó, összesen csaknem három kilométer hosszú útszakasz újulhatott meg. Az akkori beruházás közel 308 millió forintba került.

Később az is felmerült a környéken, hogy az út jászkunsági részének rendbe tétele is indokolt lenne. A napokban ezért arról kértünk tájékoztatást a Magyar Közúttól, hogy mikor kezdődhetnek meg a munkálatok a területen.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, a társaság minden évben előre meghatározott forrásokból végezhet lokális javítási munkákat, teljes körű felújítási beruházásokat azonban csak külön elrendelés, és a megvalósításhoz szükséges plusz költségvetési vagy európai uniós források biztosítása esetén indíthatnak el.

– A jelzett útszakasz megérett a teljes körű felújításra, viszont egyelőre nem szerepel a felújítási programokban (tavaly nyáron a még el nem indult projekteket is felfüggesztették a megváltozott gazdasági környezet miatt), üzemeltetési kereteinken belül végezhetünk lokális beavatkozásokat rajta. A kátyúzási munkákat valamennyi kezelésünkben lévő szakaszon, így a 4613-as úton is ütemezetten, folyamatosan végezzük, figyelembe véve azt, hogy a közvetlen balesetveszélyt jelentő úthibákat a lehető legrövidebb időn belül kijavítsuk – összegezte az osztályvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában