DÉL-PEST/JÁSZKUNSÁG

2019.10.02. 13:54

Megújul az összekötő út három kilométeres szakasza

A napokban kezdtek hozzá a Kőröstetétlent Szolnokkal összekötő út Pest megyébe eső részének felújításához. Az útszakasz rendbetétele elengedhetetlen a Dél-Pest megyei kistérség fejlődéséhez, a megyehatáron túli munkákra azonban egy ideig még várni kell.

Hartai Gergely

Az összekötő út Pest megyei szakaszának felújításával várhatóan november végére készülnek el a szakemberek.

Fotó: Mészáros János

– Nemrég kezdődött el a Kőröstetétlen–Szolnok közti útszakasz felújítása a Pest megyei szakaszon. Jelentős előrelépés ez számunkra, ám a Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalon is fontos lenne, hogy elinduljon hasonló fejlesztés. Így hát várjuk a folytatást... – taglalta Kőröstetétlen polgármestere. Pásztor Imre a közelmúltban úgy tájékoztatta hírportálunkat, hogy egyáltalán nem mellékes a kisközség számára a Szolnokkal való jó összeköttetés, az út megfelelő állapota. A Dél-Pest megyei térségből ugyanis sokan járnak át dolgozni a jászkunsági megyeszékhelyre.

A Magyar Közút összefoglalta nekünk, milyen fejlesztések zajlanak a Pest megyei oldalon, és várhatóan mikor kezdődhet el a munka a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszon.

Közölték, a társaság szep­tember harmadikán kezdte meg a 4613-as, Nagykőrös–Szolnok összekötő út burkolatfelújítási munkálatait. Megújul az összekötő út Kőröstetétlen belterületén, a Törteli út–Szolnoki út (4609-es – 4613-as út) csomópontjától Pest megye határáig tartó, összesen 2,98 kilométer hosszú szakasza. A beruházás közel 308 millió forintos hazai forrásból valósul meg, várhatóan november végéig.

A beruházás részeként a szakemberek a burkolat teljes hosszán és teljes szélességében megerősítik a pályaszerkezetet, azaz két aszfaltréteget építenek. Továbbá helyreállítják a vízelvezető árkot, padkarendezést végeznek, az útcsatlakozásokat és a kapcsolódó felületeket az új burkolat szintjére emelik, valamint Kőröstetétlen belterületén megújul a buszmegállópár is.

Az összekötő út Pest megyei szakaszának felújításával várhatóan november végére készülnek el a szakemberek.
Fotó: Mészáros János

Megtudtuk, az összekötő út Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza várhatóan a Magyar Falu Program következő ütemének részeként valósulhat meg, melynek ütemezéséről a források biztosítását követően tudnak további információkat nyújtani.

A Kőröstetétlennel szomszédos Jászkarajenő számára is kiemelt jelentőséggel bír a felújítás. Palya István polgármester hangsúlyozta, mérföldkő a Pest megyei szakasz rendezése, mely a teljes út jobb állapotban lévő része.

– Látni kell azonban, hogy a járhatatlanság szintjén van már a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasz, amelynek felújítása ugyancsak nélkülözhetetlen. Ez egyelőre nem kezdődött el, így sok minden megoldásra vár még – hívta fel a figyelmet a településvezető.

A helyi gazdaságnak is jót tehet

Jászkarajenőn a jövőben ipari övezet létesül, ezért nem csupán a lakossági közlekedés megkönnyítése, de a beruházások megtelepedése miatt is fontosak a megfelelő útviszonyok.

– Az ipari parkunk kialakítása még az elején jár, pillanatnyilag a közbeszerzési eljárás előkészítésénél tart a folyamat. Az alakuló létesítmény szempontjából Szolnok felé ez az út az összekötő kapocs – fogalmazott Palya István. Hozzátette, bízik az útfejlesztések megyehatáron túli folytatásában. – A legközelebbi nagyváros Szolnok, körülbelül húsz kilométer a két település közti távolság. Éppen ezért óriási előrelépés lenne számunkra, ha a város elérhetőségét normalizálni lehetne – összegezte szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában