Közlekedés

2023.01.12. 10:25

Folytatódik a buszvárók cseréje Szandaszőlősön - Videóval

Jelenleg a Vörösmező és a Ménes utca sarkánál lévő buszmegállónál zajlik a munka.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

 

– A telepítést jelenleg a Vörösmező és a Ménes utca sarkánál lévő buszmegállónál végzik a munkatársaink – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Hozzátették: ezt további buszvárók cseréje követi. Így a Simon Ferenc és Kiss János utca sarkánál, a Vörösmező és Szabó Pál utca sarkán, a Simon Ferenc utcában az iskolától a Vörösmező utca irányában, a Repülőtér bejárati út mindkét oldalán, valamint a 442-es út és Krúdy Gyula utca kereszteződésénél lévő buszmegállókat cserélik le a szakemberek. 

Korábban már több új buszvárót helyeztek ki a városrészben, melyeket madárbaráttá is tettek. Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei helyi csoportjával együttműködve több mint száz darab ragadozómadár-sziluetteket ábrázoló matricát helyezett ki az üvegfelülettel ellátott buszvárókra. A matricák kitétele azért szükséges, hogy megvédjék a madarakat a véletlen üvegbe repüléstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában