Fejlesztés

2023.01.28. 19:30

Parkolókkal bővül Kunszentmárton

Parkolókkal bővülhet Kunszentmárton, megkezdték a kiszemelt terület felmérését. A kalkulált költségek függvényében döntenek a hogyan továbbról.

P. Pusztai Nóra

A terület felmérése elkezdődött

Forrás: Attila Wenner-Várkonyi Facebook-oldala

A tiszazugi város képviselő testülete már több alkalommal is foglalkozott a parkolóhelyek számának bővítésének gondolatával. Ahogy arról Wenner-Várkonyi Attila polgármester tájékoztatta a lakosságot, a műszaki osztály részletes tervet dolgozott ki, mely a piac hátsó bejáratával szembeni önkormányzati tulajdonú ingatlant érinti.

Térburkolatos parkolók készülhetnek, a terv alkalmas a pályázat benyújtására és bár a jelenlegi TOP Plusz forrásban erre nem volt lehetőség, a problémát mihamarabb szeretnénk megoldani

 – fogalmazott.

A testület a minap arról döntött, hogy költséghatékony és egyszerű megoldást választva alkalmassá tegyék a területet a parkolásra, a Városgondnokság az előkészítő feladatokat meg is kezdte. 

– Az előzetes tereprendezéshez tartozik a területen lévő két pince, vízóraaknák, ásott kút felmérése, beomlasztása. A költségek ismeretében a részletekről februárban döntünk – emelte ki a polgármester. 

Hozzátette: egyeztetnek arról is, hogy az egészségügyi központhoz egy kapu segítségével átjárást biztosítsanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában