Beruházás

2023.01.09. 11:25

Átformálhatja a térség turizmusát a Jászkarajenőn épülő különleges szálláshely

Újabb fejlesztések színtere lesz a közeljövőben Jászkarajenő lovasturisztikai centruma, amely ezúttal szálláshellyel bővülhet. A modern létesítményt a rendszeressé vált programok miatt alakítaná ki a település.

Hartai Gergely

A lovascentrumba nagyon sok gyermek is érkezik

Fotó: Hartai Gergely

– Egy kiemelten fontos pályázatunk ér most a végére. Szálláshelyet építünk majd vidékfejlesztési forrásból a lovascentrum területére – tájékoztatta hírportálunkat a soron következő beruházásukról Palya István, a falu polgármestere. 

Kiemelte, a vadonatúj szállást mintegy 40 millió forintból alakítanák ki, az épület tizenkét vendég kényelmes elhelyezésére lesz alkalmas. 

A helyszín elsősorban a községi rendezvények idején, valamint a lóversenyek alatt várná vendégeit. Ám mivel a sportközpontban immár rendszeresek a különféle táborok, ezért a folyamatos üzemeltetés lehetőségétől sem zárkózna el a település.

– Akár bentlakásos lovastáborokat is tarthatnánk, de úgy vélem, számos más turisztikai attrakcióhoz csatlakozva is tudnánk szállást kínálni az ide érkezőknek. Bízom benne, hogy egy hasznos, többfunkciós létesítmény áll majd itt – folytatta a község első embere. 

– Elmondható, hogy a lovasközpontunk jelenleg jól prosperál, és azt kaptuk tőle, amit vártunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy megállunk a beruházásokkal. A helyszín környezetében egy három istállóból álló létesítményt szeretnénk még kialakítani, melyek közül egy már elkészült. Ezek állatsimogatóként működnének, ahol a szarvasmarhától a juhokon át a nyulakig számos jószággal találkozhatnak az ide látogatók. Sajnos már a falusi portákról is eltűntek ezek az állatok, ezért is vinnénk közelebb hozzájuk a gyerekeket – fűzte hozzá Palya István. 

Mint megtudtuk, egy váratlan fejlemény is nagy hatással van a karai centrum életére. A folyamatos lovasoktatás mellett az intézmény nemrég a középiskolai lovásztanuló-képzés képzőhelyévé vált. 

– Szeptember óta vagyunk duális képzőhely. Ezenkívül a mindennapos testnevelésből is kivennénk a részünket. Nagy dolog lenne számunkra, ha a közeljövőben a helyi és a térségi iskolák diákjait egyaránt fogadhatnánk – közölte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában