Fejlesztés

2023.01.30. 12:30

Új eszközöket vásárolt a földvári tűzoltóság

Szappanpatronos sugárcsövet, csizmákat, sisakokat is vettek a földvári tűzoltók.

P. Pusztai Nóra

Fábián Attila Nándor, földvári tűzoltóparancsnok megmutatta új eszközeiket

Fotó: P. Pusztai Nóra

Két és fél millió forint értékben vásároltak új eszközöket a tiszaföldvári tűzoltók. Az összeget az önkormányzati parancsnokság belügyminisztériumi pályázaton nyerte.

– Az eszközök 80 százaléka megérkezett, a rádiónk hátsó kezelőpanelje tönkrement, illetve a kézirádiónk is cserére szorul, ezekre várunk még – mondta Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság parancsnoka. 

A sisakok, csizmák mellett új tömlőt is vásároltak.

– Beszereztünk egy szappanpartonos sugácsövet, ami egyebek mellett az autótűzek esetén jó szolgálatot tesz majd. A habképző ugyanis meglehetősen drága és ha bekerül az autóba, nehéz kiöblíteni. Az olajszármazékok tüzeinek oltása viszont ezek nélkül szinte lehetetlen – magyarázta.

Az autóikat is karban tartják, a tartalék szer teljes fékfelújításán épp a napokban dolgoznak egy kunszentmártoni szerzvízben. 

– A jármű 29 éves, nem is csoda, hogy javításra szorul, amint elkészül várhatóan februárban, az elsőszámú fecskendőnket is nagyobb munkálatokra jelentjük be – tudtuk meg a parancsnoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában